Els Mossos detenen el raper Hasél

El raper lleidatà Pablo Rivadulla, més conegut pel seu nom artístic, Pablo Hasél, ha estat detingut aquest dimarts al matí per agents dels Mossos d’Esquadra, que han accedit al rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) malgrat les barricades i les persones acumulades per dificultar-ne la detenció.

El raper, condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, es va negar a ingressar a la presó abans que s’exhaurís el termini per fer-ho voluntàriament, el passat divendres, i va optar per tancar-se al rectorat de la UdL aquest dilluns. Mentre se l’emportaven aquest dimarts els agents dels Mossos, ha cridat “Mort a l’Estat feixista”.

Hasél havia de complir una pena de nou mesos de presó i sis anys d’inhabilitació, i afrontar el pagament de gairebé 30.000 euros de multa, però la pena superarà els dos anys de presó perquè s’ha negat a pagar la multa. L’Audiència Nacional considera que no compleix les condicions per beneficiar-se d’una suspensió d’aquesta pena perquè és reincident, un agreujant què la sentència condemnatòria tenia en compte, ja que havia estat condemnat abans per enaltiment del terrorisme.

A més, va ser condemnat l’any 2017 per un delicte de resistència a l’autoritat i l’any 2018, per violació de local. L’Audiència Nacional també destaca que el raper “persisteix en la seva actitud antisocial” en lloc de mostrar una intenció de “reparar, al menys moralment, el dany causat”.

D’altra banda, Hasél també va ser condemnat l’any 2020 per delictes de lesions per haver agredit un periodista de TV3 l’any 2016, precisament al rectorat de la UdL. La sentència va considerar provat que el raper, també condemnat per coaccions, va empènyer, va insultar i va ruixar amb un producte de neteja al periodista.

(Visited 106 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari