El govern espanyol manté la seva negativa al referèndum català

ERC ha presentat una moció al Congrés sol·licitant-lo, Podem s'absté i Calvo recorda que és il·legal

Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol
Carmen Calvo, vicepresidenta en funcions del Govern espanyol

El mateix dia que ERC ha presentat una moció al Congrés on reitera la petició de celebrar un referèndum d’autogovern a Catalunya, el govern espanyol manté la seva negativa a un referèndum d’autodeterminació a Catalunya tot i el 51% de vots independentistes a les eleccions de diumenge. La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, insisteix que la llei no ho permet i que la Constitució no té en compte els percentatges.

Pel govern espanyol, que l’independentisme hagi superat el 50% del vot en unes eleccions no canvia l’escenari. Calvo assegura que la llei no permet votar sobre la independència, per molts percentatges que la Generalitat pugui posar sobre la taula. N’ha parlat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

D’altra banda, el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha avançat que la formació lila s’abstindrà en la moció d’ERC que insta el govern espanyol a negociar un referèndum d’autodeterminació. En roda de premsa aquest dimarts, Asens ha considerat que “no sembla seriós” que es porti ara aquesta iniciativa a la cambra baixa quan encara no s’ha format el nou Govern ni hi ha convocada la taula de diàleg. Asens ha defensat que es convoqui ja i ha dit que cal treballar de forma “discreta” en lloc de buscar titulars.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.