Catalunya comença a vacunar a professors i majors de 80 anys

Els CAP contactaran amb els majors de 80 anys per dir-los on i quan els vacunaran

13.11.2020, Barcelona Mancances del CAP Passeig Sant Joan en temsp de COVID19. foto: Jordi Play

El Govern ha anunciat aquest dimarts que el personal dels centres educatius menors de 55 anys es començarà a vacunar aquesta mateixa setmana amb la vacuna d’AstraZeneca, no testada en més grans. Tots ells rebran un SMS i podran apuntar-se en una pàgina web per rebre la vacuna.

Serà l’inici de la vacunació del col·lectiu més nombrós, unes 100.000 persones, de serveis considerats essencials pel Govern. La setmana passada es va iniciar el procés de vacunació en professionals de farmàcia, auxiliars i fisioterapeutes, als quals es van afegir els funcionaris de presons, inclosos els docents de les presons, i cossos de seguretat i emergències.

També aquesta setmana està previst que comencin a rebre la primera dosi de la vacuna contra la covid les persones majors de 80 anys que viuen en els seus domicilis o amb familiars. Es tracta d’unes 31.350 persones que seran cridades pels equips d’atenció primària que decidiran on faran la vacunació.

Una opció és administrar la dosi en el domicili de la persona; una altra és fer-ho en el centre de dia, si la persona n’és usuària; i també es podria vacunar en el CAP o en el punt de vacunació corresponent. La decisió final sempre dependrà, en última instància, de la situació concreta de cada persona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.