Catalunya comença a vacunar a professors i majors de 80 anys

Els CAP contactaran amb els majors de 80 anys per dir-los on i quan els vacunaran

Imatge d'arxiu de vacunació

El Govern ha anunciat aquest dimarts que el personal dels centres educatius menors de 55 anys es començarà a vacunar aquesta mateixa setmana amb la vacuna d’AstraZeneca, no testada en més grans. Tots ells rebran un SMS i podran apuntar-se en una pàgina web per rebre la vacuna.

Serà l’inici de la vacunació del col·lectiu més nombrós, unes 100.000 persones, de serveis considerats essencials pel Govern. La setmana passada es va iniciar el procés de vacunació en professionals de farmàcia, auxiliars i fisioterapeutes, als quals es van afegir els funcionaris de presons, inclosos els docents de les presons, i cossos de seguretat i emergències.

També aquesta setmana està previst que comencin a rebre la primera dosi de la vacuna contra la covid les persones majors de 80 anys que viuen en els seus domicilis o amb familiars. Es tracta d’unes 31.350 persones que seran cridades pels equips d’atenció primària que decidiran on faran la vacunació.

Una opció és administrar la dosi en el domicili de la persona; una altra és fer-ho en el centre de dia, si la persona n’és usuària; i també es podria vacunar en el CAP o en el punt de vacunació corresponent. La decisió final sempre dependrà, en última instància, de la situació concreta de cada persona.

(Visited 140 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari