Aragonès reclama “la presidència, l’amnistia i l’autodeterminació”

Tot i quedar per darrere del PSC en vots, ERC treu pit perquè l'independentisme ha superat el 50%

Esquerra Republicana que, com quasi sempre, liderava les enquestes, ha aconseguit, aquest cop sí, convertir-se en el primer partit del bloc independentista, per damunt de Junts per Catalunya i de la CUP. Això no obstant, el PSC i el ja famós efecte Illa ha guanyat en vots les eleccions i ha empatat en escons amb Esquerra.

En la compareixença, el candidat d’ERC, Pere Aragonès, s’ha postulat per ser el pròxim president de la Generalitat de Catalunya. Ho fa amb la idea d’impulsar “l’amnistia i l’autodeterminació”. També ha tingut unes paraules en castellà i anglès destinades al president espanyol, Pedro Sánchez, l’estat espanyol, i la comunitat internacional, reclamant una vegada més el referèndum.

Abans, el líder d’Esquerra, empresonat a Lledoners, Oriol Junqueras s’ha felicitat per la victòria, afirmant: “Esquerra tornarà a tenir la presidència de la Generalitat”. I ha recordat que, per primera vegada, l’independentisme supera el 50% dels vots, i ha pronosticat grans consensos “al voltant de l’autodeterminació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.