Què vol dir TV3 quan afirma que gairebé 2 milions van veure la programació del debat electoral?

Candidats a presidir la Generalitat, al debat de TV3, el 9 de febrer

Que, en directe, el van seguir 601.000 persones. Si es recorre a l’audiència acumulada, les persones que, com a mínim, es van aturar un minuto davant el televisor quan s’emetia el debat, aquesta xifra puja fins els 1.449.000 espectadors. Si se sumen les audiències acumulades del programa previ al debat i les tertúlies posteriors, s’arriba fins els 1.895.000 espectadors. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va difondre una nota titulada “Gairebé 2.000.000 d’espectadors van seguir la programació especial” dedicada al debat. El gairebé de la CCMA es refereix als 115.000 espectadors que els van faltar per arrodonir els dos milions del titular. Ni més ni menys que es va quedar a un 6% de l’audiència acumulada per assolir-lo.

Les dades que va subministrar la CCMA són les que va oferir Kantar Media, l’empresa que ha contractat perquè li faci aquestes estimacions. El 27 de juliol passat, la CCMA va renovar el contracte amb aquesta empresa perquè fes el “servei de medició de les audiències de televisió”. El contracte té una duració de tres anys i costa 1.063.566,11 euros.

“La programació especial al voltant del debat electoral va fer un excel·lent resultat”, segons la nota de la CCMA. El debat en concret va tenir una quota d’audiència del 26%. La prèvia, un 17,1% i l’anàlisi posterior, un 19,1%. Al comunicat també es treia pit dient que aquest dimarts, TV3 havia estat líder d’audiència –per variar- i que “va ser el millor dimarts des del 3 de novembre”. És a dir, que, abans del 3 de novembre, molts dimarts TV3 va tenir més audiència que el dimarts en què es va emetre en directe un debat electoral en què es jugava el futur de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides