Més del 97% de les meses han obert sense incidències

Es tracta d'una xifra similar a la de les eleccions del 2017

Finalment, tot i l’allau d’al·legacions d’aquests darrers dies, els col·legis electorals catalans no han tingut problemes per constituir les meses i les eleccions al Parlament han pogut començar amb normalitat. Uns comicis que se celebren en plena pandèmia de la covid-19. Segons ha informat el conseller Bernat Solé, a les 10 s’havien constituït 8.895 meses, el 97,4% de les 9.139 que ho han de fer.

Solé ha destacat que aquestes són xifres molt semblants a les de les eleccions de 2017, quan a les 10 del matí hi havia un 97% de meses constituïdes. Per tant, el conseller celebra que, “malgrat la incertesa”, les dades són molt positives. Solé diu que espera que en els minuts vinents se solucionin els problemes on no s’hagi pogut obrir.

Un total de 34.000 membres de les meses electorals han presentat al·legacions per no fer-ho. D’aquestes, 22.000 han estat resoltes i això ha obligat a activar suplents, ha dit el conseller.

Un total de 5.368.881 persones estan cridades a les urnes aquest diumenge -5.624.044 amb les que resideixen a l’estranger- per escollir 135 diputats. Hi ha 2.763 locals electorals, 83 més que en els darrers comicis al Parlament del 2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides