JxCat perd el lideratge del bloc independentista

Els vots del PDeCat, determinants perquè Pere Aragonès quedi per davant de la llista de Puigdemont i Laura Borràs

JxCat perdut el lideratge del bloc independentista, davant d’ERC. El cap de llista de JxCat per Barcelona, Carles Puigdemont, ha analitzat els resultats dient que suposaven un gran triomf de l’independentisme i la derrota del 155. Ha destacat que s’havia superat el 50% dels vots i que els partits independentistes mai no havien tingut tants diputats al Parlament. Laura Borràs, la candidata del partit a presidir la Generalitat, ha imputat la derrota davant d’ERC al fet que no ha pogut comptar amb els drets electorals que es va quedar el PDeCat.

Elsa Artadi, portaveu de JxCat i número 4 de la llista d’aquest partit per Barcelona, ha considerat que “ha estat una gran nit per l’independentisme” i s’ha negat a donar per fet que faran president de la Generalitat, Pere Aragonès, al proper Parlament. Malgrat que JxCat ha quedat per darrera d’ERC, Artadi ha parlat d’un empat entre els dos partits. JxCat ha perdut dos diputats en relació a les eleccions de 2017 mentre que ERC n’ha guanyat un.

Al final d’un recompte emocionant de vots i escons, Esquerra Republicana de Catalunya ha acabat guanyant la primera plaça en la pugna entre les dues principals forces independentistes. El partit que lidera Pere Aragonès ha obtingut 33 diputats, un més que el de Carles Puigdemont i Laura Borràs. A les eleccions del desembre de 2017, ERC i JxCat van sumar 66 escons, un més dels que han obtingut ara.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides