Els usuaris de residències ja poden sortir sense fer quarantena

Aquest dissabte entra en vigor el nou protocol de Salut, ara que ja hi ha més d'un 75% dels residents vacunats

Imatge d'una residència de gent gran

Després de més de dos mesos tancats, a partir d’aquest dissabte, els usuaris de les residències poden tornar a sortir a passejar o passar uns dies a casa sense haver de fer quarantena a la tornada. Són dos dels canvis que inclou el nou protocol del departament de Salut, ara que ja hi ha més d’un 75% dels residents vacunats.

La patronal de les residències, però, demana que de cara a les properes actualitzacions del protocol, s’aprofitin les possibilitats que dona la vacuna i no es limiti a tornar als protocols d’abans de la tercera onada. De moment, les mesures que entren en vigor aquest dissabte es mantindran fins que es publiqui el pla sectorial del coronavirus a les residències, que Salut ha assegurat que serà, a tot estirar, d’aquí a una setmana.

Les noves mesures també relaxen els cribratges entre els treballadors, que a partir d’ara seran quinzenals o mensuals depenent de la situació epidemiològica de cada municipi, i eliminen totalment els testos massius entre residents, que només es faran si hi ha sospita d’algun contagi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides