Els usuaris de residències ja poden sortir sense fer quarantena

Aquest dissabte entra en vigor el nou protocol de Salut, ara que ja hi ha més d'un 75% dels residents vacunats

Imatge d'una residència de gent gran

Després de més de dos mesos tancats, a partir d’aquest dissabte, els usuaris de les residències poden tornar a sortir a passejar o passar uns dies a casa sense haver de fer quarantena a la tornada. Són dos dels canvis que inclou el nou protocol del departament de Salut, ara que ja hi ha més d’un 75% dels residents vacunats.

La patronal de les residències, però, demana que de cara a les properes actualitzacions del protocol, s’aprofitin les possibilitats que dona la vacuna i no es limiti a tornar als protocols d’abans de la tercera onada. De moment, les mesures que entren en vigor aquest dissabte es mantindran fins que es publiqui el pla sectorial del coronavirus a les residències, que Salut ha assegurat que serà, a tot estirar, d’aquí a una setmana.

Les noves mesures també relaxen els cribratges entre els treballadors, que a partir d’ara seran quinzenals o mensuals depenent de la situació epidemiològica de cada municipi, i eliminen totalment els testos massius entre residents, que només es faran si hi ha sospita d’algun contagi.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari