De qui és culpa que Koeman s’hagi quedat sense defensa?

Ronald Koeman, eufòric
Ronald Koeman, eufòric

L’estratègia desbocada de Joan Laporta contra la Comissió Gestora del FC Barcelona, o més exactament contra la figura del seu president, Carles Tusquets, ha provocat finalment que un possible i molt necessari fitxatge d’hivern, el defensa Eric Garcia, no hagi pogut reforçar l’equip de Ronald Koeman quan més necessita un central en l’eix de la saga.

La circumstància, vista amb la perspectiva del temps, ha estat desafortunada i perjudicial per al club, paradigma de la mena de gestió i de visió de Joan Laporta del club com una eina d’exclusiva funcionalitat per als seus interessos, negocis i grans plans d’operacions en les quals probablement no és el club el més beneficiat.

Per la rabieta de Laporta quan es van ajornar les eleccions previstes per al dia 24 de gener, l’expresident emèrit va carregar contra Tusquets en una carta amenaçadora, preludi d’una querella per la seva actuació si cometia l’error de tancar el fitxatge d’Eric Garcia. El jugador tenia un acord amb el club per a arribar lliure el 30 de juny pròxim, un acord que podia elevar-se a definitiu amb una crida des del club per a tancar el tracte. El cost era zero.

A partir d’aquí els altres dos candidats, Toni Freixa i Víctor Font plantejaven dues opcions per a incorporar-ho. Font volia negociar directament un traspàs per 8 milions amb el City i Freixa apostava per lligar primer al jugador per a juny i oferir 1.7 milions, exactament el que el FC Barcelona havia cobrat pels drets de formació en el seu moment.

Encara que Tusquets els havia convocat en el seu moment als tres per a comentar la possibilitat, Joan Laporta sempre es va abstenir d’opinar, molest per haver d’acudir a aquestes reunions. No sols no va voler decidir ni opinar, sinó que va acabar amenaçant de prendre mesures legals contra el president de la Gestora si realitzava el fitxatge. En definitiva, que avui el Barça no pot comptar amb un jugador que seria molt valuós per a Koeman gràcies al fet que els interessos de Laporta han passat per damunt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.