Junqueras tanca la campanya mentint sobre les sancions del TEDH a Espanya

El líder d'ERC diu que és l'Estat més sancionat a Estrasburg, tot i que el volum d'infraccions espanyol no destaca ni en les estadístiques dels darrers anys ni en l'agregat històric

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest divendres, en una entrevista concedida al programa de la Cadena SER Aquí Cuní, que en “tots els informes” internacionals la justícia espanyola “surt sempre entre les pitjors puntuades del món occidental, però de carrer”, i que “és l’Estat més sancionat pel Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg”.

En realitat, Espanya no destaca en les estadístiques oficials del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) ni per la quantitat de casos que se l’ha jutjat ni per la quantitat de cops que ha estat condemnada.

Espanya va haver d’afrontar deu judicis del total de 762 reflectits a les estadístiques del TEDH corresponents a l’any 2020, i en nou d’aquests casos va resultar condemnada.

Armènia (14), Azerbaidjan (37), Bulgària (35), Croàcia (21), França (10), Geòrgia (12), Grècia (18), Hongria (28), Itàlia (14), Moldàvia (28), Macedònia del Nord (14), Montenegro (10), Polònia (18), Romania (64), Rússia (173), Eslovàquia (10), Turquia (85) i Ucraïna (82) van rebre més condemnes, i Bèlgica i Malta, les mateixes que Espanya.

Pel que fa a la suma del període 1959-2020, Espanya acumula 181 judicis i 124 condemnes per almenys una infracció contra els drets humans, unes xifres molt inferiors a les de la majoria dels països del continent, marcades pel fet que Espanya no va ratificar el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans fins a l’any 1979.

Un informe del Consell General del Poder Judicial que reflectia estadístiques del període 2013-2017, això sí, va mostrar que Espanya era un dels països amb menys reclamacions i condemnes al TEDH i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Durant aquells quatre anys, va sumar una mitjana anual de sis sentències amb almenys una violació del Conveni Europeu sobre drets humans cadascuna, una mitjana superada per 23 països, i va registrar 0,14 demandes per cada 10.000 habitants, una ràtio inferior a la mitjana europea.

Espanya, segons el mateix informe, va rebre 0,1 condemnes per cada milió d’habitants, una de les ràtios més baixes, semblant a les d’Alemanya, els Països Baixos i el Regne Unit, i inferior a les de França (0,2), Itàlia (0,4) Suècia i Noruega (0,2).

(Visited 17.668 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Junqueras tanca la campanya mentint sobre les sancions del TEDH a Espanya”

  1. Suposu són les sentències futures que els hi arribarà d’Europa.. Trobo que la justícia europea hauria de ser més immediata quan són temes dels drets fonamentals, drets humans. En fi, ja se sap com es la justícia española, una panda de corruptes…

    Respon

Feu un comentari