Quin candidat del 14-F que va renunciar apareix a la papereta?

Llista de Junts per Barcelona
Llista de Junts per Barcelona

Josep Sort, número 65 per Barcelona de Junts, va anunciar que plegava de tots els seus càrrecs i responsabilitats polítiques el passat 25 de gener, després del mullader generat per la circulació de diversos tuits amb què aquest professor de Ciències Polítiques de la UB i dirigent de Reagrupament havia denigrat, entre altres, adversaris polítics com Ada Colau, Salvador Illa, Pedro Sánchez, Meritxell Batet i Roger Torrent, i periodistes com Enric Juliana, Lídia Heredia i Màrius Carol.

No obstant això, el nom de Sort apareix a les paperetes de Junts distribuïdes per votar aquest 14 de febrer, fet que contrasta amb la distància que va marcar immediatament la candidata presidenciable de Junts, Laura Borràs, amb el seu número 65. Borràs, després de la renúncia de Sort, va destacar que, gràcies al “nivell d’autoexigència” de la formació, “en menys de 24 hores que es produís una determinada situació, ja està resolta, cosa que altres no poden dir”.

A més, l’aspirant puigdemontista va assenyalar aleshores que “hi ha gent que ha hagut de fer arqueologia digital per buscar segons quines coses”, i va afirmar que “nosaltres no mirem enrere, mirem endavant i aquesta persona no forma part del projecte”. Finalment, si més no, el nom de Sort consta a les paperetes que els votants de Junts dipositaran a les urnes el pròxim diumenge.

Com preveu la normativa electoral i reflecteix el web de Processos Electorals de la Generalitat, “les candidatures no es poden modificar un cop presentades i excepte durant el termini previst per esmenar irregularitats, a excepció de defunció, de renúncia del titular o a conseqüència del tràmit d’esmena”. Pel que fa a les baixes que es produeixin després de la proclamació, “s’entendran cobertes pels candidats successius i, si escau, pels suplents”.

En aquest cas, la Junta Electoral Provincial de Barcelona havia proclamat les candidatures per aquesta demarcació en un edicte amb data del 20 de gener, previ a la renúncia de Sort.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides