JOAN LAPORTA, ACORRALAT PELS DEBATS, QUE COMENCEN EL PRÒXIM DIA 17

Les eleccions al FC Barcelona es posaran una mica tibants ara que s’ha desfermat la batalla dels debats, un dels esdeveniments electorals que més expectació i polèmica havia despertat i que ara ha posat contra les cordes a Joan Laporta, aquest expresident emèrit que tractava d’esquivar-los.

Ara, no obstant això, a la força haurà d’afrontar-los, segurament sent molt conscient que jugaran en contra seva. El que ha de valorar és si anant o no als debats s’arrisca a perdre l’avantatge que sembla tenir.

Quan les eleccions s’anaven a celebrar el dia 24 de gener passat el seu equip tenia molt clar que li bastava amb assistir a l’últim, a l’organitzat per TV3, on se li havia preparat un “homenatge” per ordre del seu director, Vicent Sanchis, en atenció també al seu servilisme a la figura de Jaume Roures. El “clan de Mediapro” ho tenia tot calculat. Fins i tot, s’havia plantejat no acudir als de Catalunya Ràdio i RAC1, inicialment.

L’escenari ha canviat per complet. No sols la pròrroga fins al dia 7 de març ha ofert un prolongat espai per al refredament del escumós efecte del retorn de Laporta i de la seva lona a Madrid, un acte específicament propagandístic i publicitari buit de contingut quant a programa i solucions per a la situació tan greu de l’economia del FC Barcelona.

També ha entrat en joc el vot per correu, que ha mobilitzat a gairebé 23.000 socis, que podrien arribar a ser fins al 45% dels votants.

El club ha avançat, per tant, la campanya oficial al dia 15 de febrer pròxim i ha programat un primer debat a Barça TV per al pròxim dia 17 de febrer, justificant aquesta decisió, raonablement, en el fet que el vot per correu es tanca el dia 26 de febrer, nou dies abans de l’acte presencial de les votacions al Camp Nou, les quatre seus catalanes i Andorra.

L’encertat plantejament del club és el de donar l’oportunitat als socis de conèixer el contrast de programes i d’opinions dels candidats amb suficient temps per a votar amb tota la informació possible. No sembla, doncs, que Joan Laporta vagi a deixar la seva cadira buida en el debat del club si no vol incórrer en un menyspreu d’enorme transcendència davant els socis.

S’arrisca a perdre part d’aquest marge de confiança dels socis si rebutja acudir i a erosionar la seva imatge si ho fa intentant explicar l’inexplicable davant les càmeres i el bisturí dels seus rivals, sobretot de Toni Feixa, el seu principal adversari en aquesta recta final, que ha canviat extraordinàriament de decorat.

La iniciativa de Barça TV ha provocat un enfrontament intern que ha deixat entreveure posicionaments laportistes molt descarats en l’àrea de comunicació, marca i alts càrrecs de Barça TV enfront d’altres responsables de l’àrea social, executius de primera línia i el mateix Carles Tusquets, president de la gestora, que aposten per la transparència i el debat com un necessari acte de servei al club.

Aquestes diferències, segons algunes fonts del club, s’han produït com a resultat de la influència de Laporta i de les seves innombrables promeses individuals a alguns empleats de pes. A aquesta circumstància que canvia el pla mediàtic es pot unir Catalunya Ràdio, que ha expressat la seva intenció d’avançar també el debat previst per al dia 26 al 19 de febrer, amb el propòsit de garantir, com a mitjà públic, que els socis inscrits en el vot per correu puguin votar amb més coneixement dels candidats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides