Catalunya suma 114 defuncions per covid-19 i supera les 20.000 des de l’inici de la pandèmia

Les UCI tornen a registrar un augment de pacients tot i el descens de la pressió hospitalària

Coronavirus

Catalunya ha sumat aquest dijous 114 defuncions per covid-19 i ja en són més de 20.000 (concretament 20.020) des de l’inici de la pandèmia. Respecte aquest dimecres, les xifres són molt elevades, ja que ahir es van comunicar 21 morts.

Així mateix, segons les dades facilitades per Salut, les UCI, després de dos dies registrant un descens de pacients, han sumat 3 nous malalts. Per la seva part, els hospitals catalans han experimentat una davallada de 9 pacients en les darreres hores.

En total, els centres hospitalaris tenen 2.457 malalts ingressats, dels quals 671 romanen a les unitats de crítics. Cal subratllar el número de pacients que es troba a les UCI és força més elevat que els 594 registrats en el pic de la segona onada.

D’altra banda, els indicadors epidemiològics continuen baixant. El risc de rebrot ha caigut 8 punts i s’ha situat en els 359. Cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli. A la vegada, la velocitat de contagi del virus ha descendit una centèsima, i actualment es troba a 0,82. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 82.

La conselleria ha notificat també 2.220 positius (aquest dimecres se’n van comunicar 2.154).

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 211.894 persones han rebut la primera dosi mentre que 152.111 ja s’han posat la segona.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari