Els restauradors demanen al TSJC que suspengui les restriccions

El Gremi de Restauració de Barcelona considera que la resolució de la justícia basca avala els seus arguments

14/10/2020 - Barcelona - Nuevas restricciones para el sector de la hosteleria en Cataluña para frenar los contagios de Coronavirus. en la imagen el restaurante Boa Bao del Eixamle Esquerra. Foto: Massimiliano Minocri

El Gremi de Restauració de Barcelona presentarà un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del departament de Salut que obliga als bars i restaurants a obrir un màxim de 6,5 hores diàries i amb un aforament del 30%.

Segons el gremi, demanaran la suspensió cautelar de les restriccions basant-se en una resolució dictada al País Basc, on la Justícia considera que els bars no són “un risc cert i greu per la salut pública” i, per tant, considera injustificat el tancament total de la restauració a les poblacions amb més incidència de la covid-19.

“El pronunciament del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, en la línia d’atendre el crit d’auxili dels restauradors, hauria de fer reflexionar els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”, explica Roger Pallarols, director del Gremi. “El dany que estan causant les restriccions és desproporcionat, sobretot si tenim en compte la seva eficàcia més que dubtosa a l’hora de contenir la pandèmia”, indica Pallarols.

No està clar quin recorregut tindrà la petició de mesures cautelars, ja que el tribunal basc sí que va estimar que les limitacions d’aforament i l’ús de mascareta eren elements necessaris. S’haurà de veure com valora el TSJC les limitacions horàries.

El gremi ha presentat diversos recursos en els últims mesos contra les decisions de la Generalitat de restringir l’activitat de la restauració per frenar la propagació de la covid-19, sovint amb arguments molt similars als que han defensat els restauradors bascos. Tot i això, fins ara el TSJC “ha denegat de manera sistemàtica les mesures cautelars” demanades pel gremi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides