Colau vol restablir ara el grafiti en suport a Hasél que va esborrar

Presidit per una imatge del rei emèrit, els serveis de neteja el van treure al cap de 24 hores d'haver estat pintat

L’Ajuntament de Barcelona vol restituir ara el mural en suport al raper Pablo Hasél que operaris municipals han esborrat aquest dilluns. El mural era un gran grafiti amb el rostre de Joan Carles I amb cinc fletxes clavades als costats i un paper al front on es podia llegir “Lladre”. A més, al voltant del rei emèrit, a banda de “llibertat Pablo Hasél”, s’hi podien llegir, entre altres coses, “fill putatiu de dictador”, “paràsits” i “xoriço”.

Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania i Participació Ciutadana, ha assegurat que el govern municipal ha demanat a l’artista Roc Blackblock, autor de l’obra, que torni a pintar-la en el mateix lloc, el mur del parc de les Tres Xemeneies, al barri del Poble-sec. Blaclkblock no s’ha pronunciat de manera definitiva sobre aquesta qüestió i està valorant si torna a pintar l’obra o no.

“Esperem que aquest fet desafortunat serveixi per posar de relleu els atacs a la llibertat d’expressió”, ha declarat Serra, que ha aclarit que l’Ajuntament s’ha ofert a fer-se càrrec de les despeses necessàries per tornar a pintar-lo. Serra ha lamentat que hi hagi rapers al nostre país “en risc d’entrar a la presó per les lletres de les seves cançons”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha intervingut en la polèmica per reiterar el seu “compromís total” amb la petició de llibertat per a Hasél i ha qualificat l’esborrat del mural d'”error que no s’ha de repetir”.

El tinent d’alcalde Albert Batlle, del grup municipal socialista i de qui depèn la Guàrdia Urbana, no ha volgut fer cap declaració sobre el tema. Qui si ho ha fet és Carles Riera de la CUP: “L’ombra de Batlle no ha trigat una vegada més en reprimir la llibertat d’expressió. Són coses que passen quan els comuns apuntalen el PSC”.

(Visited 351 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari