Sanitat no descarta una quarta onada de coronavirus a Espanya

Simón creu que la seva evolució dependrà de com es faci la desescalada i del nombre de vacunats

Fernando Simón

Encara no se li veu el final a la tercera onada del coronavirus a Espanya i ja està sobre la taula la possibilitat d’una quarta per Setmana Santa. De moment, segueix notificant-se una desacceleració de les dades de contagis, però Espanya acaba de batre el seu rècord de mortalitat en cap de setmana amb 909 víctimes.

D’altra banda, s’espera que la corba de contagis segueixi baixant de manera clara en les pròximes setmanes, però les administracions sanitàries insisteixen que no es pot abaixar la guàrdia perquè encara queda molt per controlar la pandèmia. Sobretot perquè és molt probable que aparegui aquesta quarta onada quan encara no ens hem recuperat de la tercera, com va passar després del Nadal.

Preocupa de nou l’arribada d’un període de vacances com la Setmana Santa i l’impacte que pugui tenir en les mesures restrictives o en la relaxació de la població.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha explicat avui en la seva compareixença què esperen d’aquesta nova onada i quins factors influiran en el seu desenvolupament. Per començar, Simón deixa clar que aquesta quarta onada és un escenari més que probable: “I tant que és possible una quarta onada, però el seu impacte dependrà de com baixem de l’actual, de quin nivell de transmissió de virus tinguem i de com evolucioni la vacunació”.

L’epidemiòleg assegura que s’espera que aquesta quarta onada no sigui tan forta com l’actual: “Dependrà de com ens comportem i de com es desescalen les mesures restrictives. És possible que aquesta quarta onada sigui més lenta i això ens donaria més marge per a les mesures de control”, diu.

Això no obstant, Simó també ha advertit d’un risc real en la propera onada i té a veure amb la variant britànica del coronavirus. “El risc que tenim és que la variant britànica ocupi molt espai en el nostre territori i llavors aquesta esperada quarta onada més lenta es podria accelerar”, indica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.