El president del Consell Professional de Catalunya Ràdio, activista a la xarxa contra els socialistes i a favor del procés

Albert Manyà ha promogut un comunicat de l’organisme que presideix per sumar-se a la campanya dels mitjans públics de la CCMA contra Salvador Illa

Albert Manyà, president del Consell Professional de Catalunya Ràdio

El president del Consell Professional de Catalunya Ràdio, Albert Manyà, és un habitual de l’activisme a les xarxes socials per defensar el procés independentista, i criticar els socialistes, el govern central i la justícia espanyola. Aquesta actitud contrasta amb el comunicat que ha emès el consell que presideix que lamenta les crítiques que ha fet el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, a Catalunya Ràdio i TV3 perquè molts dels seus periodistes i presentadors incompleixen el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Manyà fa molts anys que l’infringeix. I en fa més de vint que treballa com a redactor a Catalunya Ràdio.

Al seu perfil de Twitter s’hi presenta com a “periodista d’Alella”, hi explica que s’hi va incorporar el maig del 2011 i el localitza als “països catalans”. Està farcit de crítiques als socialistes i als adversaris del procés independentista i de missatges de suport a aquesta causa. L’1 d’octubre de 2017, per exemple, pujava a la xarxa el missatge següent: “Hola, Futbol Club Barcelona, fes el favor de plantar-te i estar al costat del país. Suspeneu el partit!”, en al·lusió al partit que va jugar el Barça mentre es reprimia el referèndum independentista. El 22 d’agost de 2018, va escriure: “La delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, té vacances selectives: per obligar a treure una pancartes divendres 17 d’agost a les 3 del matí treballa, però per respondre un carta de Quim Torra fa vacances”.

El passat 2 de novembre no s’estava de qualificar de “servei vergonyós” el dels trens de Rodalies, que depèn de Renfe, per algunes cancel·lacions al servei. “Així és com Rodalies contribueix a estendre el virus”, va escriure. El 6 de febrer, el seu company d’emissora Carlos Baraibar va ironitzar sobre la coincidència entre el dirigent de la CUP Carles Riera i el president del PP, Pablo Casado, que es van referir a la taula de negociació fent servir l’expressió “posar una pistola sobre la taula”. Manyà va comentar el muntatge de Baraibar escrivint: “Això si consideres que la repressió ni és violenta ni està animada pel govern espanyol”.

Manyà s’ha fet un fart de retuitejar missatges de dirigents d’ERC i de la CUP. Per exemple, el 26 de novembre de 2018, en retuitejava un del diputat republicà Ferran Civit que deia que “les filles i els fills dels presos i preses polítics catalans van trucar a 100 artistes i intel·lectuals espanyols per donar suport a un manifest denunciant la repressió. Només 3 van acceptar sortir. Només 3. Només 3 de 100”. Ha reenviat missatges de l’exconseller d’ERC Alfred Bosch, del diputat Ruben Wagensberg, també d’aquest partit, i de la que va ser diputada de la CUP Mireia Boya. També d’un altre company de Catalunya Ràdio, Oriol Serra, corresponsal a Alemanya. Ho ha fet dos cops. En un, el 15 d’octubre de 2019, Serra reproduïa un article del diari austríac Wiener Zeitung que tractava de la sentència del procés independentista. El titular de l’article era “Un moviment polític entre reixes”. En l’altre, el 6 de febrer del mateix any, el que es reproduïa era una vinyeta del setmanari alemany Der Spiegel dedicada a aquest judici. “Justícia a cops de porra”, era el text que acompanyava el dibuix d’un jutge amb una porra a la mà.

El 20 de juny del 2019, l’ara president del Consell Professional de Catalunya Ràdio difonia a Twitter un vídeo del moment en què durant les festes de la Patum, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana desplegaven una bandera estelada enorme a la plaça de Sant Pere, a Berga. El 24 de desembre del 2018 s’havia afegit a la resposta que donava el periodista de RAC1 Jofre Llombart a un tuit del diputat socialista José Zaragoza en què exclamava: “La República no existeix, idiota! Llombart va comentar: “En canvi, Lledoners és veritat”. Albert Manyà ho va retuitejar.

Ara, el Consell Professional de Catalunya Ràdio ha emès un comunicat en què critiquen Salvador Illa perquè “ens va acusar de ser agitadors de la causa independentista, va dir que incomplim el Llibre d’Estil i que cal un canvi de rumb”. “Si no els agrada la realitat que expliquem, que treballin per canviar-la”, suggereix la nota d’aquest Consell, que es titula “La campanya dels insults”.

(Visited 1.963 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari