TV3 es burla d’Iceta, imputa al PSOE la convocatòria del 14-F i difon #SpainIsNotADemocracy

Magí García i Toni Soler afirmen al programa 'Està passant' que a Espanya no hi ha divisió de poders

Jair Domínguez, Toni Soler i Magí García, al programa Està passant del dimecres 3 de febrer

El programa Està passant de TV3 no ha modificat el seu tarannà durant la campanya electoral. Continua en la línia de criticar els polítics i plantejaments que considera contraris a l’independentisme que l’ha caracteritzat des que el director de TV3, Vicent Sanchis, el va comprar a la productora Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, i el va situar en un espai privilegiat a la graella, just abans del TN vespre.  Sis dies després de començar la campanya, els presentadors d’Està passant s‘han burlat del primer secretari del PSC i nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, han imputat al diputat socialista José Zaragoza haver organitzat les escoltes telefòniques al restaurant La Camarga que implicaven el fill gran de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol en actes delictius i han llegit dos tuits que atribuïen al PSOE la responsabilitat que les eleccions al Parlament s’acabin celebrant el dia 14 de febrer.

Toni Soler va afirmar que estava decebut perquè Miquel Iceta no havia ballat al Congrés dels Diputats en la seva primera intervenció com a ministre. Va dir que “Iceta no és l’únic que treballa la comèdia al Congrés” i va aprofitar una expressió que va utilitzar el nou ministre en la seva intervenció –“Si hagués de triar un lema pel meu escut posaria nacío pa pactá”-  per explicar que aquest lema ve del nacío pa matá que portava al casc un personatge d’El Jueves, el sergent Arensibia, del dibuixant Ivà. “És de l’època de quan Iceta feia política. Imagina’t si fa anys”, va afegir Soler.

Abans havien fet broma de l’equivocació que havia comès Iceta en agafar per parlar el micròfon del seient del costat, no el que li corresponia. “El José Zaragoza li podria haver donat unes classes que a La Camarga ja va demostrar que era un expert en microfonia”, va comentar Jair Domínguez, el copresentador d’Està passant, en al·lusió a la imputació no demostrada que el diputat socialista José Zaragoza va estar implicat en la gravació d’una conversa al restaurant La Camarga on es van desvetllar les irregularitats econòmiques comeses pel fill gran de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

A la part final del programa d’aquest 3 de febrer, va participar el col·laborador fix Magí García que va llegir dos tuits que, segons van explicar, havien trobat a la xarxa. Un deia “si hi haurà eleccions el 14-F no ho decidirà el govern ni els partits polítics. Ho decidirà el PSOE a través de la fiscalia i els tribunals” i l’altre, “el TSJC-PSC-PSOE diu que les eleccions han de ser el 14-F #SpainIsNotADemocracy”. Díaz no es va estar de llegir el hastag d’aquest segon tuit. A continuació van ironitzar sobre la divisió de poders. Jair Domínguez va dir que “no es pot fer la democràcia així. Han de tornar els tres estaments de sempre” i els va enumerar en castellà: “Dios, patria y Butragueño”. “S’està insinuant que a Espanya no existeix la divisió de poders?”, va preguntar burleta Magí García i Toni Soler va assegurar que “jo no em podria imaginar un món, un país sense que existís la separació de poders”.

Garcia va explicar la seva visió de com ha anat la convocatòria definitiva de les eleccions el proper dia 14 dient que s’havia produït una pinça i aprofitant un mem. A les imatges del mem es veia un home, amb un rètol de 14-F impressionat damunt seu, que li ensenyava una mà, amb les sigles PSOE, a un jove amb la paraula “catalans” al seu cos i aprofitava per donar-li una bofetada al noi mentre li mirava la mà.

La temporada 2020-2021 d’Està passant li ha costat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) 1.649.163,58 euros. La CCMA havia emès una nota de premsa el mateix dia 3 destacant que el programa de Toni Soler havia tingut el dia abans una quota d’audiència del 19,1%, la qual cosa va representar 426.000 espectadors.

(Visited 4.109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari