Baixen els pacients ingressats amb covid-19 als hospitals i a les UCI, però augmenten les defuncions

El risc de rebrot descendeix dels 500 punts i se situa en els 478

Malalt de coronavirus

Catalunya ha registrat aquest divendres una baixada de pacients amb covid-19 als hospitals (-108) i a les UCI (-6), però segueixen creixent les defuncions, ja que se n’han comunicat 96 en les darreres 24 hores (aquest dijous se’n van notificar 86).

Actualment, els centres hospitalaris tenen 2.642 malalts ingressats, dels quals 718 romanen a les UCI. Cal subratllar, però, que el número de pacients que es troba a les unitats de crítics és molt més elevat que els 594 registrats en el pic de la segona onada.

Salut també ha notificat aquest divendres 2.984 positius (aquest dijous se’n van notificar 3.287). Des que va començar la pandèmia, Catalunya ha sumat un total de 517.250 persones contagiades i 19.598 morts.

D’altra banda, el risc de rebrot ha baixat 23 punts i s’ha situat en els 478. Es tracta, però, d’un número molt alt, ja que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt elevat que l’epidèmia es descontroli.

Per la seva part, la velocitat de contagi del coronavirus es troba a 0,92 com aquest dijous. Això significa que, de mitja, 100 persones en contagien a 92.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 194.347 persones han rebut la primera dosi mentre que 107.264 ja s’han posat la segona.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.