Més de 20.000 al·legacions per no ser a les meses electorals el 14-F

La Junta Electoral adverteix del "veritable problema" que serà constituir les meses

Eleccions generals del 28-A

L’allau de recursos per no anar a les meses el 14-F va a l’alça. El Tribunal Superior de Justícia confirma que com a mínim un de cada quatre catalans (25%) a qui els ha tocat per sorteig, han demanat no anar-hi. En total, les Juntes Electorals de Zona ja han rebut més de 20.500 al·legacions de ciutadans a qui els ha tocat estar en una mesa, que presenten excuses justificades per evitar-ho.

Només a Barcelona n’hi ha 8.000, 1.300 a l’Hospitalet de Llobregat; un miler a Terrassa, Sabadell o Granollers; i més de 600 a Girona o Tarragona.

El percentatge pot pujar encara una mica més els dies vinents, perquè es poden continuar presentant al·legacions si fa menys d’una setmana que s’ha rebut la citació per ser a la mesa. Les juntes electorals admeten que no donen l’abast per resoldre tot el fotimer d’al·legacions, i que ja estan pensant en alternatives per si hi ha moltes meses que no es poden constituir el 14 de febrer.

Una de les opcions que hi ha sobre la taula és la dels voluntaris. Una idea apuntada pel president de la junta de Barcelona, Santiago García. Això no obstant, segons la llei electoral, si el dia de la votació no es pot constituir la mesa amb els membres designats, la Junta Electoral de la Zona pot decidir que algú altre s’hi posi, i pot ordenar que ho facin electors que passin per allà. Si ni així pot, la votació en aquella mesa s’ajorna dos dies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.