La patronal de la restauració troba “ridícula” l’ampliació dels horaris

Alerta que les restriccions fomenten trobades d'amics i familiars, "causants del 81,5% dels contagis socials"

?????? 29 ?????/???? (???): ????? ????? ???? ?????? ?????? ?????? ??????? ?? ???? ??????? ???? ???????? ?? ???????. (???) ????????

La Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha considerat “ridícula” i “del tot insuficient” l’ampliació d’horaris d’una hora més al matí i una més al migdia que ha aprovat aquest dijous el Procicat a proposta del Govern, en el marc de les restriccions al sector imposades per la pandèmia de la covid-19.

El sector segueix reclamant que els locals puguin obrir a la nit per fer sopars “com a mínim” entre les vuit del vespre i dos quarts d’onze de la nit, amb l’objectiu d’ampliar-la més endavant fins a les onze o les dotze de la nit, especialment els caps de setmana.

Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, ha atribuït l’augment de contagis dels darrers mesos “a les restriccions imposades a la restauració”, ja que “clarament han fomentat les trobades de familiars i amics” i festes “il·legals” en espais “inadequats i sense mesures sanitàries ni de seguretat”.

En aquest sentit, Boadas ha recordat que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, entre el 70 i el 81,5% dels contagis i brots provinents de l’àmbit social es produeixen en reunions de familiars i amics, “mentre que la restauració ha aportat un 3,5%” de les infeccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides