Bars i restaurants podran obrir una hora més per a esmorzars i dinars

Les noves restriccions, que entraran en vigor el proper dilluns, també contemplen que el confinament passi de ser municipal a comarcal

Els bars i restaurants tornaran a obrir les terrasses

El Procicat ha anunciat aquest dijous que a partir de dilluns vinent, i durant dues setmanes, es flexibilitzaran algunes de les restriccions vigents actualment. Entre les novetats, destaca que el confinament passarà de ser municipal a comarcal i que els restaurants i bars podran obrir una hora més per a servir esmorzars i dinars (de 7.30h a 10.30h i de 13h a 16.30h). La resta del dia podran servir menjar per emportar.

Una altra de les noves mesures introduïdes és que les llibreries s’incorporaran al  llistat d’equipaments culturals, fet que vol dir que podran obrir amb normalitat i que no estaran subjectes a les restriccions dels comerços.

El govern català també permetrà que reobrin els equipaments esportius amb un 30% d’aforament i amb un màxim de 6 persones per activitat. En l’àmbit esportiu, així mateix, s’autoritzarà la represa de les competicions esportives que donen accés a competicions estatals i que afecten a 4.600 persones.

Pel que fa als extraescolars, es permetrà la reobertura de les escoles de dansa i de música que estiguin autoritzades.

Quant al comerç, es mantindran les restriccions actuals, que permeten obrir les botigues de menys de 400m2 de dilluns a divendres. Els caps de setmana només estaran oberts els comerços essencials.

Finalment, el toc de queda (22h a 6h) i les trobades de màxim 6 persones (sempre i quan siguin, com a màxim, de dos grups bombolla diferents) continuaran vigents.

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha explicat les mesures en roda de premsa i ha remarcat que “hem de ser capaços de donar una mica d’aire, per exemple, a la restauració i als equipaments esportius”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides