Un informe diu que Mauricio Casals hauria pagat 275.000 euros a Villarejo per espiar

El president de La Razón i membre del Consell d’Administració d’Atresmedia està citat a declarar com a imputat a l’Audiència Nacional

El president de La Razón i membre del Consell d’Administració d’Atresmedia (Grup Planeta), Mauricio Casals, ha estat citat a declarar com a imputat el dilluns vinent a l’Audiència Nacional per haver presumptament encarregat a l’excomissari Villarejo espiar als empresaris de telecomunicacions i fundadors del grup Zed, Ignacio i Javier Pérez Dolset.

Al sumari, al qual ha tingut accés el diari digital Vozpópuli, hi ha diversos documents, entre els que destaca un informe preliminar amb un estudi econòmic, en el qual es detalla una estratègia a seguir i el cost que suposarà pel client que pagui pels seus serveis. Segons aquest rotatiu digital, aquest document estava valorat en 9.000 euros i una primera fase de treballs costava 275.000 euros, que s’havien de pagar en un termini de cinc dies.

També es calcula el cost de pagar honoraris durant 60 dies, fer vigilàncies… Plantejava una possibilitat d’èxit del 85%.

En aquest cas, el que s’investiga és l’espionatge que va fer presumptament Villarejo l’any 2013 sobre els germans Dolset, que estaven enfrontats al Grup Planeta. El que proposa l’informe és “conèixer les seves debilitats/irregularitats”, “anticipar-se als seus actes proporcionant un ampli caudal informatiu que permeti l’adopció de les accions legals pertinents” i “generar desconcert i/o desconfiança amb el seu cercle més íntim amb contínues maniobres de desconcert”.

El que es desconeix és qui va fer l’encàrrec. Un informe de la Policia Nacional diu que no hi ha rastre de pagaments pels treballs. Villarejo va assenyalar a Casals a la declaració judicial a la que ha tingut accés Vozpópuli: “Em va dir que tenia problemes amb aquestes persones (els germans Pérez Dolset) perquè havien estat socis”, va declarar Villarejo, que també va apuntar a un interès de fer-li “un favor” tenint en compte les relacions que tenia el director de La Razón: “Quan només figurava com a editor, tots sabíem del seu pes específic”.

A més, al document s’inclou una descripció inicial en la que s’intueix que Villarejo actuava per una empresa i no per un particular: “Com a conseqüència de desavinences mercantils que puguin acabar als tribunals, K (el client) ha patit una premeditada estratègia d’assetjament i desgast, unit al risc de que per part de DOL (els germans Dolset) s’activarà una campanya d’atacs des de tots els fronts: econòmic, social, jurídic, mediàtic, etc, que encara quan en un principi es poden limitar només a l’empresa, podria assolir-la també als seus principals directius des del punt de vista personal”.

Segons les primeres conclusions, els moviments dels Pérez Dolset “poden tenir com a objectiu, perjudicar de manera greu i gratuïta el prestigi de K i amb ell, aconseguir per DOL unes excepcionals condicions en l’actual relació contractual.”

D’altra banda, cal remarcar que sobre els germans Dolset inclou dades personals, familiars o de les seves empreses. L’estudi preliminar inclou un apartat anomenat “Pla d’Actuació”, on els acusa de dubtosa moralitat pel seu “us sistemàtic de detectius privats en cada ocasió que sorgeixen les mínimes desavinences en els negocis on intervenen”.

L’informe també indica que “un breu moviment de penetració en el seu entorn personal ha permès avaluar en certa mesura la seva estratègia, carregada de tic de complexos de superioritat amb una excessiva càrrega d’autoestima i certes conductes sociòpates”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides