Qui fa ombra a Carlos Carrizosa durant la campanya electoral?

Carrizosa i Arrimadas
Carrizosa i Arrimadas

Com ja és tradicional a Ciutadans, el candidat a presidir la Generalitat comparteix protagonisme mediàtic amb la líder de la seva formació. Carlos Carrizosa apareix fotografiat amb Inés Arrimadas, de la mateixa manera que el desembre de 2017 aquesta feia tàndem publicitari amb Albert Rivera. Fins i tot, el protagonisme en els mítings és per a Arrimadas i no pas per a Carrizosa.

Carrizosa va ser proclamat candidat l’estiu passat després que Arrimadas decidís que Lorena Roldán no era un actiu prou valuós. Roldán ha passat a engreixar la candidatura del PP català, que encapçala Alejandro Fernández.

Arribats a l’inici de la campanya electoral, Ciutadans va sorprendre tothom amb uns cartells on ciutadans anònims demanaven que els abracessin. Buscaven un efecte similar al de la primera vegada que Ciutadans es va presentar i el seu cartell era protagonitzat per un jove Albert Rivera nu.

Però el partit taronja ha hagut de retirar a correcuita tota la cartelleria, ja que havia comprat les fotografies d’un catàleg on es prohibia fer ús de les imatges en campanyes polítiques.

Del “vota abraçades” s’ha passat a un cartell més convencional, en el qual Carrizosa i Arrimadas comparteixen protagonisme i el lema és molt més clàssic: “Para que todos ganemos“.

Carrizosa és el cap de cartell amb la valoració més baixa dels catalans. En l’última enquesta del Centres d’Estudis d’Opinió (CEO) rep un 2,46, fins i tot per sota del cap de cartell de Vox, Ignacio Garriga, que el supera en unes dècimes, ja que obté un 2,7. Quant a qui és més conegut, mentre que a Garriga el coneix poca gent (25,3%), Carrizosa és prou conegut: el 63% dels enquestats assegura que sap qui és.

Totes les enquestes pronostiquen una davallada del suport electoral de Ciutadans, la formació que el desembre de 2017 va capitalitzar el vot contrari a la independència i va guanyar les eleccions. Ara, però, l’electorat sembla que ha deixat de confiar en una formació que el desembre de 2017 no va voler presentar al Parlament Arrimadas com a candidata a presidir la Generalitat i, tot seguit, va enviar la seva líder catalana de llavors a fer el salt al Congrés dels Diputats, on ha substituït Rivera, el seu gran valedor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.