El programa de Junts aposta perquè Europa faciliti un referèndum “acordat i vinculant”

La formació puigdemontista es compromet a sol·licitar-lo si l'independentisme supera el 50%, mentre Borràs ha plantejat activar la DUI abans del 2025

Acte de campanya de Laura Borràs
Acte de campanya de Laura Borràs

El programa electoral de Junts, del qual s’han difós recentment les seves “50 mesures principals per un govern fort i eficient”, planteja, “si les formacions independentistes obtenim més del 50% dels vots, sol·licitar la intervenció dels organismes europeus per assolir un referèndum acordat i vinculant“.

Aquesta fórmula contrasta amb el posicionament mantingut per la formació puigdemontista, la qual s’havia mostrat molt crítica a acordar un referèndum quan ho havia plantejat Esquerra Republicana i havia manifestat que activaran la declaració unilateral d’independència abans del 2025 si l’independentisme obté més del 50% dels suports a les urnes.

En una entrevista concedida aquest 2 de febrer, la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha plantejat, de fet, totes dues possibilitats, un referèndum acordat o una declaració d’independència unilateral, i ha afegit que “no hi ha alternativa”.

Així mateix, Borràs ha sostingut que una llei d’amnistia és l’objectiu inicial per a una resolució del conflicte polític basada en “l’exercici del dret d’autodeterminació”. Junts va començar la campanya del 14-F sense haver presentat cap concreció del seu programa, fins que ha destacat 50 propostes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides