Bárcenas confessa: la caixa B existia i Rajoy va destruir proves

L'extresorer del PP ha enviat un escrit a la Fiscalia Anticorrupció cinc dies abans que comenci el seu judici

L’extresorer del PP Luis Bárcenas confessa l’existència d’una caixa B del partit i assegura que Mariano Rajoy ho sabia i va destruir els papers. Bárcenas ha enviat un escrit a la Fiscalia Anticorrupció dient que està disposat a col·laborar, tan sols cinc dies abans que arrenqui el judici a l’Audiència Nacional.

Dilluns comença el judici pels anomenats ‘Papers de Bárcenas’ i el principal acusat, Luis Bárcenas, sembla disposat a explicar-ho tot. L’extresorer del PP assegura que l’expresident del govern espanyol i líder del partit coneixia el finançament il·legal. També diu que va ser el mateix Rajoy qui va destruir tota la documentació amb una trituradora de paper, sense saber que ell en guardava una còpia.

Precisament va ser aquesta còpia la que després algú va robar de casa de Bárcenas, quan ell ja estava en presó preventiva. Un robatori que ara s’investiga en el marc de l’Operació Kitchen.

Bárcenas detalla que els fons de la caixa B provenien fonamentalment de “persones relacionades amb empreses beneficiàries d’importants adjudicacions públiques”, i que els donatius es feien en metàl·lic a l’extresorer Álvaro de Lapuerta. Els diners s’haurien destinat a la remodelació de la seu del PP al carrer Gènova de Madrid i també a pagar complements salarials a Rajoy, de Cospedal, Trillo, Acebes o Rato, entre altres dirigents del partit.

Segons explica Bárcenas a la carta enviada a la Fiscalia, ha decidit col·laborar amb la justícia perquè el PP li va prometre que la seva dona, Rosalía Iglesias, no entraria a la presó pel cas Gürtel, però en aquests moments compleix condemna a Alcalá Meco. Per això diu que va ser “ingenu” i ara ha decidit tirar de la manta. També diu que va rebre “pressions” perquè no parlés i no taqués “el bon nom” del PP.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides