Les enquestes coincideixen en una pujada del PSC el 14-F

Tres sondejos apunten que els socialistes, ERC i JxCat podrien obtenir resultats similars

Tres enquestes fetes públiques avui coincideixen en el fet que el PSC seria el partit polític que tindria un augment més important de vots i escons a les eleccions del pròxim 14-F en comparació als resultats de les darreres eleccions celebrades a la cambra catalana.

L’enquesta que dona millors resultats a la candidatura socialista que encapçala Salvador Illa és la feta pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per El Periódico. Aquesta enquesta afirma que el PSC seria la formació més votada el 14-F, obtenint entre 34-35 escons. Els socialistes tenien una representació de 17 escons al Parlament en la darrera legislatura.

Aquesta mateixa enquesta explica que darrere del PSC se situaria ERC amb 32-31, en un empat tècnic amb JxCat que obtindria entre 30-31 diputats. Després apareix Ciutadans amb un resultat d’11-12 escons. La formació taronja seria la que patiria una davallada de vots més important, ja que en les darreres eleccions va obtenir 36 diputats.

L’enquesta de GESOP també apunta que, pel que fa a la resta de formacions polítiques que es presenten a les eleccions catalanes amb possibilitats d’obtenir representació el 14-F, el PP obtindria 8-9 escons, En Comú Podem 6-7 empatant amb la CUP amb també 6-7 escons, i finalment, Vox que entraria a la cambra catalana amb 5-6 escons. Aquest sondeig destaca també que hi ha un 31.6% dels electors que no tenen clar qui votar.

El diari La Razón també publica avui una enquesta electoral en la qual destaca, de nou, que el PSC seria la formació política que tindria l’increment més important de vots i escons, passant dels 17 actuals a obtenir-ne 29 diputats a la cambra catalana.

L’enquesta de La Razón, però, dona com a força més votada a ERC amb 32 diputats, que entraria amb empat tècnic amb JxCat, amb també 32 diputats. Ciutadans obtindria, segons aquest sondeig, 13 diputats, En Comú Podem 8 empatant també a 8 diputats amb el PP, després apareix la CUP amb 7 escons, i finalment Vox amb 6.

La tercera enquesta d’aquest dilluns la publica El Español, i també coincideix en assegurar que el PSC d’Illa seria la força que tindria un increment més alt de suports entre els electors, obtenint fins a 28-30 escons. Aquesta enquesta dona, però, com a força guanyadora JxCat amb 31-33 escons.

L’enquesta situa ERC en tercera posició obtenint 28-30 diputats, seguida de Ciutadans amb 13-15, En Comú Podem amb 8-10, La CUP amb 7-9, i afirma que hi haurà un empat tècnic entre el PP i Vox obtenint cadascun 6-7 diputats.

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari