Quin nom ha començat a sonar per substituir Vicent Sanchis com a director de TV3?

Josep Manuel, al Congrés dels Diputats, en la compareixença com a candidat a conseller i president de RTVE

El del periodista i advocat Josep Manuel Silva. Si TV3 canvia de registre i passa de tenir un director imposat per un partit, com ha estat Vicent Sanchis els darrers anys, a tenir-ne un resultat del consens entre el màxim de forces polítiques amb representació al Parlament, Josep Manuel Silva sona com un bon candidat i el seu nom ha començat a sonar als passadissos de la política i de la pròpia televisió autonòmica.

Nascut el 1961, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Direcció Pública per ESADE. Entre gener de 2007 i juny de 2012 va ser membre del Consell d’Administració de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) a proposta del grup de CiU al Senat. Es va afiliar el 1992 a Unió Democràtica, partit del qual es va donar de baixa el 2012. Va ocupar diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat als departaments d’Ensenyament, Justícia i Governació. El setembre de 2003 va deixar el sector públic per passar al privat. Actualment és professor de la Facultat de Ciències de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la de Periodisme de la Universitat Abat Oliba. També dona classes a ESADE i al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Dirigeix una petita agència de Comunicació i representació artística i va ser el descobridor i manager del cantant i compositor Álvaro Soler. Escriu periòdicament a La Vanguardia digital i al portal Converses a Catalunya.

És crític amb l’independentisme i amb la deriva sectària dels mitjans públics de la Generalitat, i ho manifesta en les tertúlies radiofòniques i televisives a les quals participa. Actualment intervé a les d’El matí amb Josep Cuní i El món a RAC 1. El passat dia 26 va comparèixer a la comissió de nomenaments del Congrés de Diputats com a candidat a ser membre del Consell d’Administració i, també, a la seva presidència. L’aritmètica dels resultats electorals determinarà si és l’home de consens que TV3 necessita per recuperar el prestigi i l’acceptació majoritària perduts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.