Quin nom ha començat a sonar per substituir Vicent Sanchis com a director de TV3?

Josep Manuel, al Congrés dels Diputats, en la compareixença com a candidat a conseller i president de RTVE

El del periodista i advocat Josep Manuel Silva. Si TV3 canvia de registre i passa de tenir un director imposat per un partit, com ha estat Vicent Sanchis els darrers anys, a tenir-ne un resultat del consens entre el màxim de forces polítiques amb representació al Parlament, Josep Manuel Silva sona com un bon candidat i el seu nom ha començat a sonar als passadissos de la política i de la pròpia televisió autonòmica.

Nascut el 1961, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Direcció Pública per ESADE. Entre gener de 2007 i juny de 2012 va ser membre del Consell d’Administració de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) a proposta del grup de CiU al Senat. Es va afiliar el 1992 a Unió Democràtica, partit del qual es va donar de baixa el 2012. Va ocupar diversos càrrecs a l’administració de la Generalitat als departaments d’Ensenyament, Justícia i Governació. El setembre de 2003 va deixar el sector públic per passar al privat. Actualment és professor de la Facultat de Ciències de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la de Periodisme de la Universitat Abat Oliba. També dona classes a ESADE i al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Dirigeix una petita agència de Comunicació i representació artística i va ser el descobridor i manager del cantant i compositor Álvaro Soler. Escriu periòdicament a La Vanguardia digital i al portal Converses a Catalunya.

És crític amb l’independentisme i amb la deriva sectària dels mitjans públics de la Generalitat, i ho manifesta en les tertúlies radiofòniques i televisives a les quals participa. Actualment intervé a les d’El matí amb Josep Cuní i El món a RAC 1. El passat dia 26 va comparèixer a la comissió de nomenaments del Congrés de Diputats com a candidat a ser membre del Consell d’Administració i, també, a la seva presidència. L’aritmètica dels resultats electorals determinarà si és l’home de consens que TV3 necessita per recuperar el prestigi i l’acceptació majoritària perduts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides