L’intercanvi de pulles entre ERC i JxCat i la idea d’un tripartit marquen l’inici de la campanya

JxCat, Cs, PPC, PDECat i Vox alerten d'un govern PSC-ERC-Comuns, però socialistes i republicans ho neguen

La irrupció dels presos independentistes, l’intercanvi de retrets entre els dos partits que manen encara a Catalunya, ERC i JxCat, i el fantasma de la reedició del tripartit d’esquerres han protagonitzat l’arrencada d’una campanya electoral que, d’altra banda, ve marcada per la pandèmia i les restriccions que pateix el país.

La irrupció de líders com Oriol Junqueras, que ha sortit de la presó gràcies al tercer grau per participar en els actes electorals d’ERC, ha estat sonada. El republicà, en contra del que ha vingut fent ERC en els últims mesos, ha atacat durament als seus encara socis al Govern, JxCat. Els ha col·locat en el mateix sac que el PSC i ha assegurat que a ERC, al contrari que en aquestes dues formacions, “no robem”. Des de Junts ha estat el seu número tres a les llistes de Barcelona, Joan Canadell, l’encarregat de respondre i lamentar el to del seu soci de govern.

L’altre tema estrella és la idea d’un nou tripartit d’esquerres. JxCat, Cs, PPC, PDeCAT i Vox coincideixen en alertar d’una reedició de la vella fórmula (PSC-ERC-Comuns). De fet, aquesta és l’aposta de la candidatura de Jéssica Albiach, però tant ERC com el PSC neguen el tripartit i es veten mútuament. El partit liderat per Junqueras ho qualifica “d’impossible” i els socialistes asseguren que no formaran govern amb independentistes.

ERC aposta per un govern sobiranista de front ampli de 5 partits amb JxCat, CUP, comuns i PDeCAT. Però tant JxCat com els comuns es neguen a governar junts. Amb l’objectiu d’ampliar la base, la llista de Pere Aragonès proposa obrir les portes de l’actual govern a la CUP i els comuns. I centren totes les crítiques en el PSC i el seu candidat, Salvador Illa, ja que consideren que és l’adversari.

(Visited 1.199 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari