Continua creixent la pressió als hospitals de Catalunya per la covid

El risc de rebrot i la velocitat de contagi es mantenen a la baixa, però els ingressats i les UCI augmenten

Sanitaris atenent a un pacient
Sanitaris atenent a un pacient

El balanç de Salut d’aquest diumenge mostra com es manté la tendència a la baixa en els principals indicadors pandèmics, el risc de rebrot descendeix a 533 (-21) i la velocitat de contagi, l’Rt, passa a 0,93 (-0,02). Ara bé, als hospitals es viu una situació que és tot el contrari: continuen pujant els ingressats a UCI, que ja arriben a 730, i a planta se’n sumen 127, que deixen el total en 2.873. Salut preveu que la setmana vinent és quan s’arribi al pic de malalts als hospitals.

Pel que fa als contagis se sumen 1.690 nous positius que deixen el balanç total en 503.493. En paral·lel, la incidència a 14 dies baixa i passa de 611,77 a 596,04. S’han informat de 69 noves morts i el total és de 19.146.

D’altra banda, segons el Departament de Salut, ja s’han vacunat un total de 188.996 catalans i 59.288 persones ja han rebut la segona dosi de la vacuna. En el darrer dia només s’han vacunat 887 persones, una dada molt per sota del ritme de vacunació que hi havia fins ara. Salut ha informat que les reserves de vacunes a Catalunya ja han arribat a zero per la manca de subministrament que, previsiblement, s’hauria de resoldre aquesta setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides