Joan Laporta aspira a tenir milers de socis ‘fantasma’

El Gran Repte va ser una de les iniciatives més desafortunades del seu anterior mandat i ara el vol repetir

Joan Laporta

Joan Laporta, que es comença a clonar a si mateix i a revelar els seus tics de president despòtic, es veu capaç de tornar a cometre els mateixos errors del passat si finalment aconsegueix la presidència. Entre ells, segons el seu programa social i l’afirmació d’una de les seves directives, Elena Fort, tornar al passat del Gran Repte, una de les més desafortunades decisions del seu mandat amb un impacte social que encara avui continua desfigurant la identitat de la massa social barcelonista.

Segons va manifestar en un col·loqui a la SER, la candidatura de Laporta proposa que, de nou, no existeixi cap limitació de reglament o de diners per a ser soci del FC Barcelona, igual que l’any 2004 quan el club, per iniciativa de Joan Laporta i de Ferran Soriano, va llançar el Gran Repte. Bàsicament va servir per a eliminar el pagament a fons perdut d’una quantitat equivalent del preu del carnet per diverses temporades de manera que qualsevol pogués realitzar l’acte de donar-se d’alta com a soci de ple dret del club sense més tràmit que el pagament de la quota anual.

Encara que la perspectiva va ser d’arribar al milió de socis com pretenien Laporta i Soriano, en realitat el salt va ser mínim, encara que significativament perjudicial. De 110.000 socis el nombre d’afiliats només va arribar a gairebé 170.000 socis, molts dels quals van aconseguir fer-se amb abonaments. Uns quants milers es van donar d’alta uns dies abans de la final de Champions de París o de Roma per a entrar en el sorteig d’entrades, així com per a assistir a grans partits a l’estranger. També es va detectar una entrada de milers de socis japonesos.

No tan sols no es va arribar ni molt menys al milió de socis, sinó que es va afavorir un creixent augment de negocis al voltant de la revenda que encara avui proporciona grans beneficis a les trames i màfies, algunes sota el segell oficial del club, que van aconseguir centenars, per no dir milers, de seients.

Quan anys més tard, després de l’arribada a la presidència de Sandro Rosell, es va tancar l’accés i es va procedir a una actualització del cens, la rebaixa del nombre de socis sènior va ser de 10.000 afiliats que no van poder acreditar la seva identitat perquè formaven part d’aquesta gran estafa i frau. Com era possible donar-se d’alta en línia, en la revisió van aparèixer presumptes aficionats del FC Barcelona la foto dels quals era la d’un ninot o una mascota.

Així i tot, se sospita que milers d’abonaments continuen sent font de guanys per a empreses dedicades a la revenda sota identitats de persones que pel fet d’estar censades al Barça com a socis amb localitat reben uns diners extres al final de cada temporada. Per això, en assemblees i votacions el nombre de participants continua sent extremadament baix, perquè hi ha milers d’aquests socis ‘fantasma’, els preferits de Laporta perquè ni protesten ni volen tenir veu ni vot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “Joan Laporta aspira a tenir milers de socis ‘fantasma’”

 1. Aquest és el segon article d’el Triangle, en el que es pot apreciar clarament la intenció de desprestigiar a Joan Laporta.
  Em pregunto si deuen ser els comentaris subjectius d’algú de la vostra redacció que no suporta la idea de que en Joan Laporta torni a ser president del Barça; o si son anuncis redactats i pagats per algun dels altres candidats a la presidència del Barça.

  Respon
 2. Aquesta nota esta plena de dades falses. Sempre sha pagat a fons perdut. I a roma ja es va limitar l’acces al sorteig per a socis amb una antiguitat minima. El q va fer Rosell va ser convertir el barça en un club per elitistes

  Respon
 3. Senyors del Triangle :sabeu temps ha vaig ser subscriptor vostre, des de Suïssa. Hi teníeu una línia que era amb reserves del meu grat. En canvi la que teniu adés, em confon moltíssim, i no acabo d’assimilar. Sou simpatitzants del PSC? Filial del PSOE. Salut i República des de Galíza.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.