Twitter suspèn el compte de Vox per “incitació a l’odi” contra els musulmans

La formació ultradretana perd aquest altaveu quan comença la campanya de les eleccions catalanes i anuncia una querella

Buxadé, Abascal i Garriga, amb la italiana Meloni
Buxadé, Abascal i Garriga, amb la italiana Meloni

Twitter ha suspès temporalment algunes funcions del compte de Vox perquè considera que la formació va incitar a l’odi contra els musulmans amb un missatge que els associava amb la delinqüència.

La decisió d’aquesta xarxa social, que coincideix amb l’inici de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya, té com a conseqüència que la formació ultradretana no pot publicar comentaris, dedicar un m’agrada a altres tuits ni redifondre’n mitjançant retuits, però els missatges publicats fins ara es poden llegir.

L’excepció és el missatge amb què Twitter ha considerat que Vox incompleix les normes d’ús de la xarxa social, ara inaccessible, en el qual la formació que lidera Santiago Abascal manifestava: “Representen aproximadament un 0,2% i són responsables del 93% de les denúncies. La majoria són procedents del Magreb. És la Catalunya que estan deixant la unànime indolència i complicitat amb la delinqüència importada. Només queda Vox!”.

Twitter, en concret, troba que aquesta piulada transgredeix la prohibició de no “amenaçar, assetjar o fomentar la violència contra altres persones per motiu de la seva raça, origen ètnic, nacionalitat, orientació sexual, gènere, identitat de gènere, religió, edat, discapacitat o malaltia”.

Abascal, per la seva part, ha acusat Twitter de voler censurar-los per “influir” en les eleccions catalanes. Segons les enquestes, Vox aconseguirà representació parlamentària a Catalunya per primer cop. El líder de la formació ultradretana ha anunciat que presentaran una querella i el seu número dos, l’eurodiputat Jorge Buxadé, que portarà el cas a la Comissió Europea.

Un dels eixos de la campanya catalana de Vox és l’oposició a “la islamització perpetrada pel separatisme”, al qual acusa d’haver convertit Catalunya en “un perillós refugi per als jihadistes i el fonamentalisme islàmic”. A Twitter, el partit d’Abascal, que presenta Ignacio Garriga com a candidat, promou l’etiqueta #StopIslamización.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides