L’alcalde de la Seu d’Urgell també forma part dels candidats de JxCat que desbarren a Twitter

Tant ell com la següent de la llista a Lleida, Anna Feliu, barregen a la xarxa social els missatges institucionals amb els partidistes i a cops insultants envers els adversaris polítics

Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d'Urgell, i Josefina Lladós (a la dreta), alcaldessa de Ribera d'Urgellet, en un acte de batlles partidaris del procés

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, forma part dels nombrosos candidats de les llistes de JxCat a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer que utilitzen el seu perfil a Twitter per llençar missatges molt crítics, en ocasions insultants, envers els seus adversaris polítics. La llista de Lleida l’encapçala el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que ha protagonitzat polèmiques freqüents per les seves piulades en aquesta xarxa. Fàbrega li segueix l’estela i el seu perfil a Twitter assumeix els plantejaments més intransigents i agressius de la candidatura que encapçala Carles Puigdemont a la circumscripció de Barcelona. Fa uns mesos, Miquel Iceta, i des de fa unes setmanes, Salvador Illa són les víctimes dels seus tuits més arrauxats.

Fàbrega ocupa el tercer lloc de la candidatura de JxCat per Lleida darrere de Ramon Tremosa i la delegada d’Habitatge de la Generalitat a aquesta circumscripció, Cristina Casol. Darrere d’ell va l’alcaldessa d’Albi, Anna Feliu. Tots dos barregen als seus perfils de Twitter les informacions relacionades a la seva tasca com alcaldes amb missatges partidistes i crítiques als seus rivals polítics. Fàbrega ha moderat el to dels seus tuits a mesura que s’acosten les eleccions i una bona part del seu historial a la xarxa ha desaparegut recentment.

L’alcalde de La Seu d’Urgell i candidat de JxCat responsabilitza a Salvador Illa del nombre elevat de contagis, hospitalitzacions i morts causades per la pandèmia. El passat dia 20 escrivia: “La corba de la covid-19 a Espanya absolutament desbocada, fora de control i ja per damunt de la Gran Bretanya. Aquest és també l’Efecte Illa??”. Dos dies després escrivia que l’objectiu polític de l’Estat espanyol és “aniquilar-nos com a nació”. Fa un parell d’anys havia escrit que “són ells els qui porten la violència als gens. És Castella, tota la seva història és lluitar, mai han negociat res, sempre amb la força”. El 10 de gener s’havia referit al president de l’Aragó, Carlos Lambán, dient “aquesta gent, com més lluny millor”. L’abril de 2018 havia titllat de feixista Albert Rivera i el seu partit, Ciutadans, per haver compartir un article del diari El Mundo que incloïa els noms i les foto de professors acusats d’adoctrinar escolars. En un altre tuit d’aquell mes va afirmar que “els catalans estan tant aferrats a la República com els espanyols a la Dictadura. Així de clar”. Pel que fa a les properes eleccions, el passat dia 19 deia que les ha convocat el 155.

Aquests missatges agressius i l’ús del Twitter institucional per llençar-los no ha impedit a Jordi Fàbrega sumar-se a la decisió del seu partit de fer fora de la candidatura a Josep Sort pels insults que ha avocat a la xarxa.

Anna Feliu es prodiga menys en l’ús de Twitter, tot i que per Cap d’Any es va sumar a les crítiques al vicepresident Pere Aragonès per fer un discurs institucional davant les càmeres de TV3. Va retuitejar el que va circular per la xarxa que deia: “intentant usurpar les funcions que són pròpies del president de la Generalitat de Catalunya? El discurs de Cap d’Any només el fa el president. I ara mateix no en tenim”. Molt més discret és el cinquè candidat lleidatà de JxCat, Joan Carles García, alcalde d’Alfarràs, que no té perfil a Twitter. Qui també ha baixat el to dels seus improperis a Espanya i els seus adversaris ideològics és l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet i presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós. Ja no es refereix a aquests adversaris com “puta rata”, “subnormal”, “llimac”, “lladrota”, “homicida” o “burro”. Aquest passat a Twitter, però, potser té a veure amb que no formi part de les llistes de JxCat en aquestes eleccions.

(Visited 1.870 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari