Quin independentista desinfla la teoria de la conspiració electoral?

Josep Costa
Josep Costa

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, un dels homes forts del puigdemontisme, ha desacreditat una teoria de la conspiració que ressona a l’independentisme, segons la qual s’ha posat en marxa una “operació d’Estat”, amb tupinada inclosa, perquè el PSC guanyi les pròximes eleccions al Parlament.

Costa ha defensat que “el vot per correu és perfectament segur i fiable” i que “no es pot manipular per la mateixa raó que no es pot manipular l’escrutini: ni es gestiona ni es compta de manera centralitzada”.

Aquest és el primer missatge d’una tirallonga que el vicepresident de la cambra catalana ha dedicat a explicar les garanties sobre aquests vots, entre els quals hi ha el coneixement per part de les taules de quins votants han demanat votar per correu, i la potestat d’interventors i apoderats de verificar que els vots han arribat.

No ha passat mai. Cap funcionari de Correus arriba a tenir gaires vots a les seues mans”, ha afegit Costa, abans de concloure que la manipulació d’un grapat “no serviria per alterar el resultat i seria molt fàcil de detectar”. Per últim, ha assegurat que, incidents sobre sol·licituds del vot per Correu a banda, “no he trobat cap precedent de manipulació de vots emesos correctament”.

Els tuits de Costa apareixen després que hagin circulat missatges de desconfiança contra Correus per part d’independentistes, i també de les reclamacions plantejades als tribunals per l’expresident nord-americà Donald Trump, sobre la validesa de la victòria del seu rival, el flamant president Joe Biden, a les eleccions presidencials dels Estats Units.

Abans d’anteriors conteses electorals, el politòleg madrileny Ramón Cotarelo, que va passar de les llistes d’ERC a mostrar-se com un puigdemontista acèrrim, també havia conreat, com Trump, el fantasma d’una votació arreglada. En aquest cas, contra l’independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides