Puigneró lamenta que es qualifiqui la NASA catalana de “provincià, caca i malbaratament de recursos”

El conseller anuncia que el primer nanosatèl·lit català s'enlairarà des de Kazakhstan el pròxim 20 de març

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha lamentat que quan Espanya treballa en la tecnologia dels nanosatèl·lits se’n fan notícies positives, mentre que quan ho fa Catalunya se’n fan notícies negatives. En el seu compte de Twitter, el conseller Puigneró escriu: “Quan ho fa Ñ la notícia es tracta amb total positivitat (sector estratègic, facturació, ocupació, etc), fins i tot s’esmenta la necessitat que Ñ tingui una estratègia newspace. Quan ho fa CAT és provincià, caca i malbaratament de recursos. I així tot”.

En aquest context, el conseller Puigneró ha anunciat el primer llançament del Catalonia New Space, coneguda com la NASA catalana, afirmant que “el 20 de març s’enlairarà des del Kazakhstan el primer nanosatèl·lit de la Generalitat de Catalunya, que donarà connectivitat a tot Catalunya. El 2022 s’enlairarà el segon nanosatèl·lit (construït a Catalunya) per oferir serveis d’observació de la Terra”.

Puigneró ha afirmat que “El Catalonia New Space és un projecte ambiciós, pioner, digital i social. La millor política social és crear teixit productiu, generar indústria i feina. Tenim l’oportunitat de crear indústria d’alt valor afegit, digitalitzada i basada en l’economia del coneixement”.

El titular de Polítiques Digitals i Administració Pública ha insistit que “L’objectiu del Catalonia New Space no és enviar cap astronauta a la Lluna sinó rellançar l’economia del país. Aprofitem aquesta finestra d’oportunitat per entrar en l’economia de l’espai, que ens portarà noves oportunitats de negoci i llocs de treball #RepúblicaDigital”.

També en el seu compte de Twitter, Puigneró ha ironitzat amb el fet que “no han passat ni 24h que anunciéssim la data del llançament del primer nanosatèl·lit de la Generalitat i ja tenim el PP intentant aturar el projecte de la #NasaCatalana amb una moció al Senat. Doncs que sàpiguen que “ladran luego despegamos“”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides