Un any de presó per a dos grangers de Lliçà d’Amunt per maltractament animal

La condemna, d'un any, també inclou una inhabilitació per treballar amb animals per quatre anys i vuit mesos

Visita d'AnimaNaturalis a la granja
Visita d'AnimaNaturalis a la granja

L’amo i l’encarregat d’una granja d’ovelles i cabres de la localitat de Lliçà d’Amunt han estat condemnats a un any de presó i a una inhabilitació que els impedirà treballar durant quatre anys i vuit mesos amb animals, ha difós l’agrupació d’advocats Acció Legal Animalista.

La sentència, dictada després que les parts assolissin un acord, imposa la pena més alta que contempla la llei actual i una de les més altrs imposades per maltractar animals a Espanya, ha destacat Aïda Gascón, directora de l’entitat que va denunciar el cas l’any 2017, AnimaNaturalis.

Després que els animalistes informessin els Mossos d’Esquadra que havien vist animals desatesos entre fang i purins, agents dels Mossos i treballadors del Departament d’Agricultura de la Generalitat hi van trobar 40 animals morts a la granja, alguns dels quals sepultats sota purins amuntegats.

Els dos grangers, condemnats per maltractament animal, eviten l’ingrés a la presó per aquest cas perquè no tenen antecedents ni responsabilitat civil, excepte si tornen a delinquir durant els pròxims tres anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides