La Generalitat concedeix de nou el tercer grau als presos del procés, tret de Carme Forcadell

Els vuit presos afectats per la mesura sortiran demà de la presó i només hauran d'anar al centre penitenciari a dormir

Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

En una nota feta pública pel Departament de Justícia es diu que “l’equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha resolt en tercer grau les classificacions dels membres del Govern, igual que en el cas dels líders de les entitats sobiranistes Òmnium i ANC en el moment del referèndum de l’1 d’octubre”.

La nota de Justícia afegeix que, per tant, “el Servei de Classificació ratifica la proposta formulada el 14 de gener per les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Puig de les Basses (Figueres), en relació amb Dolors Bassa; i Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), en relació amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez“.

Es dona la circumstància que el cas de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, encara està pendent de resolució dos mesos després que el Tribunal Suprem revoqués l’anterior concessió del tercer grau penitenciari.
Per la seva banda, els vuit polítics condemnats pel cas del procés independentista que gaudiran des d’avui de la mesura del Departament de Justícia a partir d’aquest dijous, només hauran d’anar a un centre penitenciari a dormir de dilluns a dijous.

El comunicat també informa que “la Llei estableix que el Servei de Classificació ha de traslladar les resolucions de tercer grau a la Fiscalia, que les pot recórrer davant del jutjat de vigilància penitenciària corresponent. Les decisions dels jutjats de vigilància també es poden recórrer, en última instància, davant del tribunal sentenciador, que, en aquest cas, és el Tribunal Suprem”.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari