Els partits prioritzen actes virtuals i obeir el confinament municipal

S'han reunit a la taula de partits per pactar les regles de joc just abans que comenci la campanya electoral del 14-F

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha explicat aquest dijous després de la reunió de la taula de partits que les organitzacions polítiques han acordat prioritzar la campanya virtual i complir al màxim les normes sanitàries en tots els seus actes, de manera que es procuri no saltar-se el confinament municipal malgrat que el dret a la participació política estigui protegit.

En una campanya singular, marcada per la pandèmia del coronavirus, “els partits s’han conjurat i s’han compromès a plantejar unes campanyes que s’adeqüin a les restriccions vigents. Cada partit decidirà la fórmula que vulgui adoptant les mesures oportunes i plantejarà els actes com consideri”, ha apuntat el conseller.

També s’ha decidit destinar 360.000 euros més perquè els ajuntaments tinguin recursos per adoptar mesures de seguretat addicionals als col·legis electorals. Solé ha garantit que es treballa perquè els col·legis i les meses siguin segures pel 14-F.

Solé també ha explicat que els partits estan negociant per arribar a un acord sobre els apoderats. Es vol pactar una reducció de la seva presència als col·legis electorals.

També ha remarcat que els partits estan d’acord a trobar un equilibri entre el dret al vot i el dret a la salut i ha demanat al TSJC que dictamini com més aviat millor si les eleccions s’han de celebrar o no el 14F. Per això mateix, ha afegit que la campanya que comença demà és “suposada”, però que el Govern ha treballat perquè sigui segura.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari