Els membres de mesa tindran test d’antígens, però no se’ls vacunarà

La Generalitat descarta la vacunació per la manca de dosis, fet que obliga a prioritzar els col·lectius més vulnerables

Eleccions

El Govern ha descartat vacunar els membres de les meses de les eleccions del 14 de febrer. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que s’estan produint “incompliments reiterats” del ministeri de Sanitat i que no estan arribant la quantitat de vacunes que es van prometre, motiu pel qual, quan es disposi de dosis, es continuaran prioritzant els col·lectius més vulnerables.

Amb tot, els membres de les meses tindran l’opció de fer-se un test d’antígens entre el 9 i el 12 de febrer, disposaran de mascaretes FFP2 i d’equips de protecció durant la franja de set a vuit del vespre, quan està previst que votin les persones contagiades i en quarantena. Fins i tot, se’ls impartirà un curs específic sobre el tema.

El Departament de Salut ha anunciat avui que “no convé prioritzar” aquest col·lectiu, tenint en compte que hi ha escassetat de vacunes. Per això s’ha pres la decisió de no subministrar-la als membres de les meses electorals. Així s’ha comunicat a la reunió de la taula de partits celebrada aquest dijous al Parlament, poques hores abans que arrenqui la campanya electoral.

“Si tinguéssim vacunes, vacunaríem els membres de les meses”, ha explicat Ramentol. En tot cas, sí que s’oferirà la possibilitat que, de forma voluntària, els titulars i els primers suplents es puguin fer tests d’antígens, fet que no eximeix que continuïn adoptant les mesures de prevenció durant la jornada electoral. Es garantiran 60.000 tests addicionals per tal de poder-los fer.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari