Catalunya arrenca la campanya més estranya, marcada per la covid

Els partits segueixen a l'espera que el TSJC es pronunciï sobre si les eleccions es mantenen pel 14-F o s'ajornen

La campanya electoral del 14 de febrer ja ha començat. En la majoria dels casos ho ha fet en format virtual, allunyada de la tradicional enganxada de cartells. Tot i que les eleccions catalanes estan programades per al pròxim 14 de febrer encara falta el pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha de confirmar la data o l’ajornament. Així, sense saber la data exacta de l’escrutini, els diferents partits han començat una campanya electoral estranya, marcada per la covid-19.

L’acte d’obertura de campanya del PSC ha comptat amb la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha volgut ser present en aquest inici per donar suport al candidat socialista Salvador Illa, fins fa poc ministre de Sanitat del seu govern. Sánchez ha demanat el vot per a Illa en una Catalunya “esgotada de polítics que només creen problemes”. Per la seva banda, Illa ha demanat “abandonar els projectes que divideixen la societat entre bons i mals catalans”.

Per la seva banda, ERC ha arrencat la cursa del 14-F reivindicant-se com l'”opció útil” per reconstruir el país i fer-ho des d’una presidència d’esquerres i independentista. Situa l’accent en la gestió i en una República que trobi sentit en la millora del dia a dia de la ciutadania. El candidat Pere Aragonès ha promès liquidar “quaranta anys de sociovergència”.

JxCAt ha iniciat la campanya amb un acte telemàtic, amb 35 connexions territorials en directe, amb l’ànim d’impulsar una gran mobilització a les urnes pel 14-F que sigui equiparable a l’1-O. Han intervingut l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Brussel·les, i la candidata Laura Borràs.

El cap de llista de Ciutadans a les eleccions al Parlament, Carlos Carrizosa, ha fet una crida aquest dijous, en l’arrencada de la campanya, a “lluitar i votar” per frenar l’independentisme i, alhora, evitar un hipotètic pacte entre el PSC i ERC per governar Catalunya.

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reivindicat els comuns com la formació que pot “passar pàgina” a l’actual “desgovern” de JxCat i ERC. Els comuns han donat el tret de sortida de la campanya davant de l’Hospital Clínic.

La CUP i Guanyem han triat Girona per donar el tret de sortida, i ho han fet presentant-se com l’única via per “desbordar” i posar les institucions al servei de la majoria. L’acte, davant del Palau de la Generalitat de Girona, ha comptat amb la presència de la cap de llista per Barcelona, Dolors Sabater.

El Partit Popular ha començat la cursa amb l’objectiu de doblar els resultats del 2017 i alhora solidificar el lideratge de Pablo Casado, que ha intervingut aquest dijous en l’acte celebrat a l’Hotel Grand Marina. El president del PP ha fet una crida a evitar la formació d’una “coalició Frankenstein” a Catalunya, similar a la que, segons ell, hi ha a Espanya.

En el recinte de l’antic hospital de Sant Pau de Barcelona, la cap de llista del PDECat, Àngels Chacón, ha defensat l’espai polític del partit postconvergent davant el “desgovern” de JxCat i ERC. La candidata ha defensat també el “model de país” del partit hereu de CDC contra “els antisistema”.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari