Vives accepta la condemna per falsificar un contracte

L'exregidor d'Urbanisme de Barcelona amb Trias acorda amb la Fiscalia una pena de dos anys de presó i d'inhabilitació

Antoni Vives
Antoni Vives

Antoni Vives, exregidor de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, ha acceptat una condemna de dos anys de presó i d’inhabilitació per la falsificació d’un contracte de l’empresa municipal Barcelona Regional, de la qual Vives era president del consell d’administració.

En concret, en l’acord assolit amb la Fiscalia i ratificat aquest dimecres a l’Audiència de Barcelona, aquest exresponsable d’Urbanisme admet que va contractar Jesús Arévalo, llavors alcalde de Cervelló i membre de CiU, per “completar la seva remuneració anual”, encara que mai va treballar a Barcelona Regional.

Arévalo, que ha reconegut els fets, ha acceptat la mateixa condemna que l’exregidor. Tots dos han estat condemnats per falsedat documental en concurs amb prevaricació i malversació. Vives, segons ha admès, es va posar d’acord amb Guillermo Müller, amic seu i director general de Barcelona Regional també condemnat, per fingir la contractació d’Arévalo.

L’acord amb la Fiscalia, que havia demanat una condemna de cinc anys, permet que Vives eviti entrar a la presó i, en canvi, participi en un curs de formació en ètica en la funció pública. Té pendent, això sí, el cas del 3%, en el qual és un dels investigats.

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, va donar suport públicament a Vives, membre del seu equip de govern municipal per qui va dir que posava la mà al foc.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides