ERC i JxCat demanen que no es vagi a mítings fora del municipi

Els partits del govern català responen a les crítiques contra l'ordre aprovada pel seu executiu

Pere Aragonès i Meritxell Budó, en la reunió del govern d'aquest di
Pere Aragonès i Meritxell Budó, en la reunió del govern d'aquest dimarts

Després que aquest dimarts el govern català aprovés que es pugui assistir a mítings electorals fora del municipi de residència durant la campanya electoral de les pròximes eleccions al Parlament, els dos partits que formen l’executiu català recomanen que no es faci.

En el seu compte de Twitter, el portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha defensat que “des d’ERC volem conciliar el dret a la participació política amb la necessària disminució de la interacció social. La reducció de la mobilitat i el respecte al confinament municipal són claus per reduir la corba i evitar el contagi”.

En aquest sentit, Sabrià ha afegit que “Demanem màxima cura en l’assistència als actes presencials. Per això des d’ERC retransmetrem tots els actes online per a la gent de fora del municipi, garantint així el dret a la participació política i evitant que es salti el confinament municipal”.

Per la seva banda, des de JxCat, en un comunicat que també ha publicat a Twitter diu que “Junts per Catalunya recomana a la ciutadania que només assisteixi als actes polítics que se celebrin al municipi”. JxCat explica que “tots els actes de Junts per Catalunya, com s’han fet des de l’inici del partit el mes de juliol, es retransmeten pel canal Youtube per tal d’arribar a tothom”.

La nota de JxCat conclou que aquesta formació “recomana a la ciutadania, i de manera especial als seus simpatitzants, que no trenquin el confinament municipal, i que per tant, només s’assisteixi als actes que se celebrin al seu municipi”.

ERC i JxCat han publicat aquests posicionaments després de l’allau de crítiques que han rebut de diferents sectors en les quals denunciaven que es permetés poder trencar el confinament per anar a un míting i no es pogués fer, per exemple, per anar al teatre o qualsevol altra activitat cultural.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides