El president del Col·legi de Metges de Barcelona demana als afectats de covid-19 que no surtin a votar

Jaume Padrós es mostra contrari a la proposta del Govern de reservar una franja horària perquè els contagiats votin

Jaume Padrós
Jaume Padrós

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat als positius per coronavirus i als seus contactes que estan en quarantena que “no surtin del seu domicili” el 14-F. Padrós ha considerat que possibilitar el dret presencial d’aquest col·lectiu “vulnera les normes de seguretat, de salut pública i de protecció de la intimitat”. “És inassumible”, ha afirmat en una publicació a la xarxa social Twitter.

Davant aquesta petició, i si finalment s’acaba confirmant la data del 14 de febrer per celebrar les eleccions, Padrós ha instat a “estudiar i extremar totes les mesures alternatives al vot presencial dels afectats”. Cal recordar que el president del Col·legi de Metges de Barcelona va demanar la passada setmana que s’ajornessin els comicis davant la situació epidemiològica que viu Catalunya.

Padrós no ha estat l’únic expert que s’ha mostrat contrari l’assistència de persones en quarantena als col·legis electorals per votar presencialment. En aquest sentit, l’investigador de la URV, Àlex Arenas, assegurava a través d’una piulada que “segons la proposta de votació per franges horàries, el risc de contagi dels membres de les meses electorals es multiplicarà per cinc”, una xifra que també és aplicable a apoderats i interventors dels partits polítics que estiguin a l’interior dels locals.

L’infectòleg Oriol Mitjà coincideix amb el missatge de Padrós i Arenas, assegurant que “és un despropòsit que persones PCR positives hagin d’anar a votar al col·legi electoral”. Mitjà manifestava fa pocs dies que fer sortir la gent gran de les residències per anar a votar “és inconcebible”. Així mateix, l’investigador també ha assenyalat que els membres de les meses tindran “un risc gran” perquè “no tenen entrenament per utilitzar un EPI correctament”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.