JOAN LAPORTA AMENAÇA CARLES TUSQUETS AMB FER-LO FORA SI FITXA ÈRIC GARCÍA

El president de la Comissió Gestora del FC Barcelona, Carles Tusquets, serà avui vilipendiat i reprovat per algun dels tres candidats a causa de la resolució del fitxatge d’Èric Garcia, un defensa “robat” al Barça per Josep Guardiola i Ferran Soriano per al Manchester City que, ara, ha vist la llum i vol tornar al Camp Nou per a guanyar títols.

No deixa de ser una bona notícia, tant per la positiva reflexió que aquest retorn suposa per a la Masia com pel fet que la línia de defensa del Barça flaqueja a causa de la lesió de Gerard Piqué, de gravetat, com per la recuperació impossible d’Umtiti, el mal moment de Lenglet i la joventut d’Araujo i d’Òscar Mingueza que, no obstant això, ja han aconseguit fer-se amb un lloc en el primer equip i haver demostrat les seves qualitats en moments extraordinàriament difícils.

El jugador del City, que queda lliure el 30 de juny pròxim, ha manifestat al club la seva voluntat de tornar al Camp Nou i ha rebutjat ofertes de l’equip de Manchester i d’altres clubs, un desig plasmat en un preacord que avui sens falta ha de validar, rebutjar o posposar perillosament la Comissió Gestora.

Consultats els candidats, resulta que Joan Laporta ha amenaçat a Carles Tusquets amb emprendre accions legals en contra seva si aprova el fitxatge del jugador, sigui per a la seva incorporació immediata o perquè vingui a partir del dia 1 de juliol pròxim. Laporta esgrimeix, amb un dictamen del seu equip jurídic, que la Gestora no posseeix ni molt menys atribucions per a realitzar que el seria, del tot discutible, un acte de disposició per sobre de les seves funcions de provisionalitat, limitades al manteniment de les pròpies i essencials activitats del club. 

Ho és fitxar un jugador en plena temporada demanat per l’entrenador i aprovat per la secretaria tècnica a més de ser una necessitat clamorosa des del punt de vista futbolístic? Per a Laporta, evidentment no, perquè es veu president i perquè té altres plans per a aquesta posició, una operació indubtablement més cara i per descomptat deixada en mans d’agents de jugadors amb unes comissions més que generoses. Per aquests motius s’hi oposa. 

Víctor Font aposta per fitxar-lo ara mateix i compensar al City amb una quantitat de traspàs d’entre 8 i 9 milions per quatre mesos que queden de temporada. Font vol, d’aquesta manera, compensar a Koeman per haver-lo repudiat i maltractat públicament quan el club va anunciar el seu fitxatge.

Toni Freixa, per part seva, li ha preguntat públicament a Font si està cuidant dels interessos del Barça o del City del seu amic Ferran Soriano. Freixa ha estat clar en aquest sentit: no vol que el Barça pagui per un jugador que ja era seu, però sí que cal lligar-lo ara per a poder disposar d’ell la pròxima temporada gratis. Una vegada signat el contracte, és a dir quan tingui constància que perd definitivament al jugador, proposar al club de Guardiola –que només l’ha utilitzat en tot just tres partits aquesta temporada com a càstig- una compensació que a penes contempli el màxim dels drets de formació que va cobrar el Barça en el seu moment, ja que el City se’l va emportar gratis amb un canvi de residència. La quantitat no supera els dos milions d’euros. Seria una solució assumible, ja que els comptes no permeten cap dispendi.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides