Els rastrejadors catalans de Ferrovial, cridats a la vaga

Més de 800 treballadors de Ferrovial es queden sense contracte aquest cap de setmana i reclamen que la Generalitat els incorpori

Alba Vergés, consellera de Salut
Alba Vergés, consellera de Salut

Els rastrejadors de casos de covid-19 a Catalunya fan vaga fins al pròxim 4 de febrer davant la finalització, aquest 31 de gener, del seu contracte amb Ferrovial. Aquests treballadors, més de 800, reclament a la Generalitat que els subrogui el contracte i ser treballadors del Departament de Salut, considerant la vàlua adquirida per la seva formació i experiència, davant l’actual onada de la pandèmia.

La Generalitat, que va anunciar la rescissió del contracte amb Ferrovial el passat mes de desembre, va optar per seleccionar treballadors directament, però els rastrejadors no en tenen prou amb el fet de formar part de la borsa de treball d’interins oberta excepcionalment. La vaga i una concentració a Barcelona han estat convocades per IAC-CATAC.

Fonts del Departament de Salut citades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) asseguren que està prevista la contractació d’una part important d’aquests treballadors, però que no efectuar una subrogació directament, adduint que el servei que efectuaran no serà exactament el mateix.

Salut, en aquest sentit, indica que el nou sistema de rastreig inclou més serveis i fa servir un nou aplicatiu informàtic.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari