Plega el candidat de Junts que va tractar Colau de “puta histèrica” i Illa de “nazi”, i prometia una “neteja d’espanyols”

Josep Sort, president de Reagrupament, tanca el seu compte de Twitter després que circulessin els seus missatges vexatoris contra els seus rivals polítics, diversos periodistes i els espanyols

L'expresident Quim Torra. en un viatge amb Josep Sort
L'expresident Quim Torra. en un viatge amb Josep Sort

El president de Reagrupament, Josep Sort i Jané, ha renunciat aquest dilluns a formar part de les llistes electorals de Junts, on ocupava el 65è lloc per Barcelona, després que circulessin a les xarxes missatges ofensius que ha publicat a Twitter.

Sort ha esborrat el seu compte en aquesta xarxa social després de comunicar que “sóc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent com sé com són els nostres enemics. Sempre he estat independentista i d’esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats ràpid”. En un segon tuit, ha anunciat que “dimiteixo de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i altres”.

En un dels missatges que han circulat el darrer cap de setmana, Sort havia comentat, sobre una entrevista concedida per l’expresident Carles Puigdemont a TV3, “com li està petant el cul a la [periodista] Lídia Herèdia!” i “President, no pari!” Destrossi-la més, sense pietat”. De Josep Cuní, periodista de la Cadena SER, havia dit que “pagarà per tota la seva feina bruta. Ho juro”.

El màxim dirigent de Reagrupament i ja excandidat de Junts, que ha usat reiteradament el qualificatiu despectiu “nyordo“, també ha piulat “4 anys de l’assassinat de 2 agents rurals per un espanyol”, “putos espanyols de merda” i “quins merdes, aquests espanyols: No deixen anar al Borbó a BCN. I ara, no publiquen al BOE la inhabilitació del president Quim Torra. Estan cagats, saben que tot això ho pagaran!”.

“Va, espanyolarros, nyordos, sortiu al carrer, us hem derrotat a la UB i us derrotarem el 14F, i assaltarem el Col·legi d’Advocats, no us menjareu un kiko. Patireu, promesa”, ha escrit recentment.

A més, ha tractat el ministre i candidat del PSC Salvador Illa de “nazi”, la ministra Isabel Celaá, de “porca”, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de “puta histèrica espanyola”. Ha dit del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el president del Parlament, Roger Torrent, que són “FDLGP”, que vol dir “fill de la gran puta”. El mateix tracte ha dispensat als periodistes Enric Juliana, Màrius Carol i Lídia Heredia. També ha proposat convertir els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) en “centres d’internaments d’espanyols”.

L’ara excandidat de Junts, per cert, havia escrit aquest mateix dilluns, en resposta a Colau, que “retiro el de puta”. “Ells no tenen cap culpa. Ni tú cap importància, aliada del Valls i la dreta espanyola rància i xenòfoba”. Aquest diumenge, Sort havia indicat, sobre el tuit que havia il·lustrat amb una foto de la difunta actriu Rosa Maria Sardà, on deia que farien “neteja d’espanyols”, que “hem d’eliminar-los… però del Parlament, no dels llocs que ells donen per sobreentès, jo no sóc d’aquesta calanya”.

Sort, que és professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona i ja havia format part de les llistes de JxCat el 2017, en el 58è per Barcelona, va voler disputar l’any passat la secretaria general de Junts a Jordi Sànchez, però finalment va retirar la seva candidatura.

(Visited 519 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari