La Generalitat activa un pla d’ajuts directes de 618 milions d’euros

200 euros al mes per a treballadors en ERTO amb salaris baixos i 2.000 euros més per a autònoms

Pere Aragonès

A les portes de l’arrencada de la campanya electoral, el Govern ha anunciat un pla d’ajuts directes de 618 milions per als treballadors amb salaris més baixos i petites empreses per intentar pal·liar els estralls econòmics de la pandèmia.

Per una banda, aquells empleats en situació d’ERTO amb un sou per sota del mínim de referència a Catalunya tindran dret a rebre 200 euros mensuals complementaris durant el primer trimestre de l’any. I, per l’altra, els autònoms amb menys ingressos podran rebre durant aquest període 2.000 euros més en les mateixes condicions que al desembre. Les empreses de menys de 50 treballadors amb caiguda de la facturació també podran rebre 2.000 euros per cada treballador en situació d’ERTO si no fan acomiadaments.

Aquestes són les principals característiques del pla de xoc anunciat pel vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès; el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa; i el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Aragonès, avançant-se a les possibles crítiques d’electoralisme, ha argumentat que si s’activa ara i no abans és perquè el govern espanyol “no ha assumit la responsabilitat” que li correspon i els pagaments dels ERTO per part de l’Estat “no estan funcionant”, amb demores de més de tres mesos.

Abans que es fes públic el pla, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, avançava a la Ser que les ajudes són insuficients, que el que cal són plans de xoc com els fets a Europa, i xifrava l’import necessari en 50 mil milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides