Junts alliçona els altres partits anunciant que suspèn Sort

"Esperem que aquesta celeritat sigui compartida", proclama la formació puigdemontista després que el seu número 65 per Barcelona renunciés

Comunicat de Junts sobre Sort
Comunicat de Junts sobre Sort

Junts ha anunciat aquest dilluns que suspèn de militància Josep Sort, el qual havia renunciat també aquest dilluns a formar part de la llista electoral del partit per Barcelona, on ocupava el 65è lloc, arran de la difusió de diversos comentaris vexatoris que havia publicat a Twitter.

La formació que lidera l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha explicat que ha pres la decisió per unanimitat i que “condemna i rebutja qualsevol conducta política que no passi pel respecte a l’adversari i pugui ser ofensiva”. Josep Sort, segons afegeix el comunicat, ha traslladat al partit la seva renúncia, que també ha difós des del seu compte de Twitter abans de tancar-lo.

El partit de Puigdemont, que presenta Laura Borràs com a aspirant a la presidència de la Generalitat, també comunica que “esperem que aquesta celeritat de Junts per Catalunya sigui compartida per la resta de forces polítiques catalanes en un moment en què des de la política s’ha de donar exemple i actuïn de la mateixa forma si es donen casos similars”, per bé que manté a les seves llistes el mosso Albert Donaire, autor de nombrosos comentaris insultants i inclòs entre els candidats arran d’un acord amb Demòcrates, i Joan Canadell, que ha tractat ciutadans catalans de “colons”. D’altra banda, Sort, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona i president de Reagrupament, ja havia format part de la llista electoral que Junts per Catalunya va presentar per Barcelona el 2017, en el 58è lloc.

La diputada Aurora Madaula, que és la responsable de l’àrea de Feminismes i noves formes de participació ciutadana de Junts, ha manifestat que “tenim molt clar que la política ha de ser responsable i donar exemple”, i que “no tolerem ni tolerarem mai actituts que suposin una ofensa a les altres persones i actuem en conseqüència”. “La política, com la vida, no és predicar, sinó actuar“, ha conclòs a Twitter.

Reagrupament també ha anunciat ara que “ens desmarquem totalment de les paraules del President de l’associació i condemnem els fets”. “Els insults i desqualificacions són inacceptables i agraïm que ja hagi rectificat”, afegeix la formació sorgida com una escissió d’ERC, fundada per l’exconseller Joan Carretero, i en la qual va militar l’expresident Quim Torra. No obstant això, Sort havia piulat, citant Reagrupament, que “la implementació de la República farà neteja de morralla col·laboracionista amb els estrangers”, i que “brindem per això”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides