Ferrusola al·lega demència sobrevinguda per esquivar el cas Pujol

Els advocats esgrimeixen l'alzheimier i l'accident domèstic que va patir l'esposa de l'expresident Jordi Pujol perquè no hagi de declarar

Entrada als jutjats del matrimoni Pujol Ferrusola
Entrada als jutjats del matrimoni Pujol Ferrusola

Els advocats de la família Pujol Ferrusola han sol·licitat que s’arxivin les actuacions sobre Marta Ferrusola, l’esposa de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, al·legant una demència sobrevinguda causada per l’accident domèstic que va patir l’estiu passat, així com pel fet de tenir alzheimer des del 2018, revela El Periódico.

Segons la mateixa informació, els Pujol Ferrusola han comunicat per escrit a l’Audiència Nacional que la demència sobrevinguda impedeix que Marta Ferrusola pugui declarar, i compten amb dos informes que ho avalen. El més recent, afegeix El Periódico, el va elaborar el passat mes de novembre la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, que afirma que aquestes dues circumstàncies fan que “la pacient no tingui la capacitat de judici ni la presa de decisions conservades”.

Els metges indiquen que Ferrusola no pot declarar davant d’un tribunal “per incapacitat de comprensió, tant de l’objecte com de les conseqüències, així com evocar fets o interpretar la realitat passada o present”, i no descarten si s’hagués d’enfrontar a un judici, la seva situació cognitiva empitjorés.

Els investigadors i el jutge instructor del cas Pujol atribueixen a Marta Ferrusola un paper clau en el que han considerat una organització criminal, en particular pel que fa als moviments de diners a Andorra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.