Padrós reclama al govern central que contempli un confinament total “curt” i “intens”

El president del Col•legi de Metges de Barcelona considera que no es donen les condicions sanitàries per celebrar les eleccions catalanes el 14 de febrer

Jaume Padrós

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat al govern central que contempli un confinament total “curt” i “intens” perquè les xifres sanitàries “són molt dolentes, empitjoraran i s’assemblen cada vegada més a un escenari semblant al de la primera onada”. Així mateix, Padrós, que ha sol·licitat compensar directament als sectors econòmics afectats, considera que  “no es donen les condicions des del punt de vista sanitari perquè les autoritats puguin organitzar unes eleccions segures” el proper 14 de febrer.

En una línia similar, el físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, també ha reclamat un confinament total “contundent” i “curt” per “doblegar la corba, evitar el drama sanitari i la ruïna econòmica urgentment”. Arenas ha lamentat que “ens estem dessagnant a poc a poc” i ha assegurat que “haurem d’acabar fent el mateix”, però que “serà massa tard!”.

Ambdós professionals han fet aquestes sol·licituds després que en els darrers dies les UCI dels hospitals catalans hagin vist incrementat de forma exponencial el número de pacients ingressats per covid-19. Actualment, a Catalunya, el 47,7% dels llits d’UCI està ocupat per pacients covid. En aquest sentit, hi ha 631 persones ingressades amb aquesta malaltia, una xifra que és bastant superior a la registrada durant el pic de la segona onada, que va arribar als 594 pacients el 10 de novembre. Per tot plegat, el director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, va alertar aquest dijous d’un escenari “molt dur” per les pròximes setmanes, que portarà les UCI “al límit”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.